3. joulukuuta 2018

Forlåt närgångenheten, men... - #3


JOULUKALENTERI #3

Rouva: ”No, Miina, ensi lauantaina on meillä tanssiaiset, silloin Miina saa näyttää mihin kykenee!”
Miina: ”Kyllähän minä kaikkea muuta - mutta ’sarlestonia’ en osaa.”
...
Rouvan ja palvelijan välinen väärinkäsitys Hulivili-lehden kannessa 4. 1927.
- Kansalliskirjaston digitoidut aineistot.
sivu 301

☆☆☆

Forlåt närgångenheten, men vet magistern någon ung herre som jag kunde få till hyresgäst under vintern? Men det bör vara en lika snäll och hygglig person som magistern själv.
Det är så att jag är hushållerska hos Generalmajor E. Galindo och han reser nu den 15 de Dec. till Nitza, jag stannar här för att efterse hemmet och få hyra ut ett par tre rum till någon trovärdig person. Kan magistern rekommendera någon snäll herre så är adressen General Galindo, Wladimirsgata 9. Med största högaktning, Sissi Ekdahl.

Sissi Ekdahlin kirje Georg Schaumanille 5. joulukuuta s.a. 
- Georg Schaumannin arkisto. Coll. 200.1.
sivu 336

Georg Schauman (1870 - 1930) oli suomalainen filosofian tohtori, ylikirjastonhoitaja ja poliitikko.
Lyhenne s.a. - sine anno - ilman vuotta.


Naisia Kansalliskirjastosta. Aarteita kirjaston kätköistä, toimittanut Marjut Hjelt, Into (2018)
TÄSTÄ avautuvat kaikki joulukalenterin luukut aikanaan.

Kirja on ostettavissa vuodenvaihteeseen asti vain Kansalliskirjaston palvelutiskiltä, Unioninkatu 36, Helsinki. Naisia Kansalliskirjastossa on Kansalliskirjaston ystäväkirja eli sen myyntituotolla tuetaan kirjaston ystävätoimintaa ja työtä kulttuuriperinnön säilyttämiseksi ja tunnetuksi tekemiseksi. Liity Kansalliskirjaston ystäviin / Tarkista aukioloajat

4 kommenttia:

  1. Hauska väärinkäsitys😁 Ja kirje, jolla kysellään siistiä, luotettavaa vuokralaista. Ennen on oltu hyvin varovaisia, mikä on ollut viisastakin. Mukavaa maanantaita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatella, että on ollut aika jolloin jokaisessa säätyläisperhessä oli vähintään yksi piika - ja rouva voi keskittyä rouvana olemiseen :) Minusta tuo hushållerskan kirje oli mainio, niin aikaansa kuvaava. Mukavaa maanantaita Saassa.

      Poista
  2. Mä voisin ottaa kanssa jonkun piian tai oikeastaan lakeijan mulle avuksi :) Voisin olla ihan rouvana eikä tarvi metsästää kanoja naapurista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, mulla on tänä vuonna MIESpiika, mut ei se ole lakeijaa nähnytkään, livreet puuttuu :) Kunhan se on tehnyt joulusiivouksen, ehkä se taikoo hopeatarjottimella mulle munatotin tms. :)))

      Poista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.