31. lokakuuta 2022

Riitta Jalonen - Omat kuvat


Riitta Jalonen - Omat kuvat
Tammi 2022
Äänikirjan lukija Elina Varjomäki
____________________

Kiehtova romaani kirjoittamisen pakosta ja tarinoiden synnystä.

Kirjailija matkustaa Sveitsiin, yhtenä päämääränään Davos, josta hän on jo nuorena tuberkuloosipotilaana luonut mielikuvan taianomaisena parantavana paikkana.

Matkallaan hän pohtii lapsuudenkokemuksiaan ja kuoleman läsnäoloa, sitä miten koettu on vaikuttanut hänen teoksiinsa. Miten muistot ja muistikuvat ovat siirtyneet ja muuttuneet osaksi fiktiivisten hahmojen elämää. Ja myös sitä, kuinka kirjoittaminen on kantanut yli vaikeiden vaiheiden.

Riitta Jalosen Omat kuvat piirtää kirkkaan näkymän kirjailijan sielunmaisemaan. Se kertoo siitä, miten pysäyttävät elämänkohdat ja tunteet käynnistävät kirjoittamista ja saavat fiktion muodon.

Riitta Jalonen (s. 1954) on hämeenlinnalainen kirjailija, jonka laaja tuotanto käsittää niin aikuisten kuin lasten kirjoja. Hänen teoksiaan on käännetty monelle kielelle, ja ne ovat saaneet muun muassa Finlandia junior- ja Runeberg-palkinnon. Omat kuvat on hänen neljästoista romaaninsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.