19. toukokuuta 2016

Lauri Laukkanen - Camp Creative


Ehdin jo tutustua tähän upeaan Kaisa Reetan bloggaamaan kirjaan. Tässä kirjassa on paljon asiaa luovuudesta ja monta tapaa sen herättelemiseksi. Itse pidin kovasti sanallisista tarinaharjoituksista, joita ajattelin myöhemminkin tehdä.

Laukkanen selventää tavallisen ja luovan valokuvauksen eron: tavallinen valokuva otetaan, luova konseptuaalinen eli tarinankerronnallinen valokuva tehdään. Tämä oli mielenkiintoista. Laukkanen antaa myös neuvoja miten kukin voi löytää nopeammin oman visuaalisen identiteettinsä.

Kirjan toinen osa keskittyy kuvankäsittelyyn. Laukkanen käy perusteellisesti ja kohta kohdalta läpi monimutkaisia Photoshop-tekniikoita. Näistä vinkeistä on paljon apua Photoshopin käyttäjälle.

Mitä itse sain kirjasta? 
Ehdottomasti silmäniloa upeita kuvia katsellessa. Myös tavallisen ja luovan valokuvauksen erot tulivat selväksi. Itse en käytä Photoshoppia, vaan minulla on yksinkertaisempi kuvankäsittelyohjelma. Luova valokuvauskaan ei ole tällä hetkellä minun juttuni, koska kuvaan pääasiassa jo olemassa olevaa eli luontoa. Mutta ajatuksia kirja herätteli!Kirjan avulla löysin kuitenkin kuvankäsittelyohjelmastani nappulan nimeltä curve. Koska minulla ei ole ohjekirjasta ohjelmaani, ei ollut aavistustakaan mitä tällä curvella tehdään. Mutta kokeilemalla syntyy näköjään vaikka mitä. Vaikka tavallisista tulppaaneista tämmöisiä!

This book was wonderful to watch - so great, artistic and creative photos. Laukkanen explains the difference between ordinary photographing and creative conceptual photographing. This was interesting. I loved the methods with which you can waken up your creativity!

Laukkanen explains very thoroughly the use of Photoshop. I have a simpler programme but with the help of this book I found a button called curve. Before I had no idea what to do with that. But experimenting I created these pictures out of ordinary tulips.

Kaisa Reetan bloggaus kirjasta täällä.


Lauri Laukkanen
Camp Creative - Luova valokuvaus ja kuvankäsittely
Docendo 2015
★★★
Kirjastosta.

6 kommenttia:

 1. Ficou fantástico o trabalho de photoshop.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muito obrigado. Me alegra Francisco que hayas encontrado tambien mi blog de libros. Boa semana.

   Poista
 2. Very interesting. There is still plenty for me to learn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Learning new things is the 'salt' of life. Go for it Nancy!

   Poista
 3. Sinäkin luit tämän <3

  Minustakin nuo kirjan sanalliset harjoitukset olivat mukavia ja myös kuvankäsittelyst opin tästä opuksesta paljon. Minun kuvankäsittelyohjlmassani - joka on Gimp - curve-toiminnolla voidaan vaikuttaa todella pikkutarkasti kuvan valotukseen ja väreihin.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja olen varannut sen makrokirjankin!

   Oma koneeni on Apple ja nyt minulla on ilmaisohjelma Fotor. Se ei salli kaikkia hienouksia, mutta on ollut näin alkuun aloittelijalle aivan riittävä. Olen hurjan innostunut opettelemaan tätä hommaa, ja nyt kesä on oivaa aikaa harjoitella kun puutarha tarjoaa niin paljon kuvattavaa.

   Poista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.