9. marraskuuta 2019

Vuoden kauneimmat kannet / ARVONTA


Kirjojen kansigrafiikoissa minua miellyttävät monet tyylit. Myös se, että kansi kuvaa jollain tavalla kirjan sisältöä. Olen merkannut tänä vuonna yhdeksän teosta tagilla ’kauneimmat kannet’. Tässä ne ovat kirjailijan mukaisessa aakkosjärjestyksessä:

Beth Kempton - Wabi Sabi
Kansigraafikko ei tiedossa

Katri Kirkkopelto - Lintu Sininen
Kansi Katri Kirkkopelto

Tuire Malmstedt - Mykkä taivas
Kansi J. T. Lindroos

Kansigraafikko ei tiedossa

Paula Nivukoski - Nopeasti piirretyt pilvet
Kansi Päivi Puustinen

Nuotio & Soininen - Punainen vaate
Kansi Sanna-Reeta Meilahti

Aki Salmela - Eläimen varjo
Kansi Laura Lyytinen

Pajtim Statovci - Bolla 
Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas ⭐️
Kansi Mirella Mäkilä

Johanna Venho - Ensimmäinen nainen 
Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas ⭐️
Kansi Satu Konttinen

Itselläni on näiden joukossa kaksi melko tasavahvaa suosikkia. Kerro, mikä näistä kansista miellyttää sinua eniten ja osallistu arvontaan. Kaikki ne kommentin jättäneet, joilla on tunnistettava yhteystieto voivat osallistua arvontaan. Ne mielipiteensä ilmaisseet, joita ei voi tunnistaa, jäävät arvonnan ulkopuolelle. Kerro myös minkä kirjan itsellesi haluaisit. Aikaa äänestää on kaksi viikkoa. Kerron äänestyksen tuloksen ja voittajan lauantaina 23.11. klo 18.00. Onnea arvontaan!

Voittaja voi valita PALKINTONSA näistä kirjoista:
Heine Bakkeid - Meren aaveet
Clare Mackintosh - Lopun jälkeen
Alex Michaelides - Hiljainen potilas
Jussi Mäntysaari - Anti-Jante
Nuotio & Soininen - Punainen vaate
Louise Penny - Kylmän kosketus
Anne Salovaara - Näin piirretään kuu


Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaista olen lukenut vain Bollan ja Ensimmäisen naisen. 
Hanna-Riikka Kuismaa / Kerrostalo kuuntelin Helsingin kirjamessuilla ja varasin kirjan 
oitis kirjastosta - mutta jono on pitkä. Kuva: IS, Antti Aimo-Koivisto

EDIT:
En kommentoi teidän valintojanne erikseen, mutta on todella ihana lukea perustelujanne!
Kiitos niistä ja osallistumisesta!

47 kommenttia:

 1. Bollan kansi on näistä kaunein, vaikka en Statovcin kirjoitustyylistä oikein nautikaan. Jos voitan, kirjaksi käy mikä vain. Anti-Ja te houkuttelee nimellään ja genrellään ehkä kaikkein eniten.

  VastaaPoista
 2. Kiva arvonta. Kaunein kansi mielestäni on Johanna Venhon Ensimmäinen nainen. Jos voittaisin, haluaisin palkinnoksi Anne Salovaaran kirjan. anneli.airola@hotmail.com Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Olen vähän päättämätön, mutta ehkä kaunein on Lintu sininen. Palkintokirjan ehtii varmaan valita sitten, jos se osuu kohdalle. Houkuttelevia vaihtoehtoja tuossa kyllä on! Nykyinen sähköpostiosoitteeni löytyy blogista.

  VastaaPoista
 4. Ensimmäinen nainen on oma suosikkini, kirjan kansi kuvaa hienosti kirjan tunnelmaa. Palkintokirjaksi valitsen Meren aaveet. /Mari

  VastaaPoista
 5. Epätäydellisen täydelliseen elämänviusauksiin sopiva kansigrafiikka Wabi Sabi-kirjassa. Kaunis, seesteinen, hento ja hauras kansikuva grafiikalta ja väritykseltään. Meren aaveen valitsisin palkinnoksi jos arvonta osuu kohdalleni: pia.vappula@gmail.com

  VastaaPoista
 6. "Beth Kempton - Wabi Sabi" - kirjan kansi miellyttää selkeydessään ja kauneudessaan eniten.

  Kirjoista valitsisin Heine Bakkeidin "Meren aaveet" -kirjan!

  VastaaPoista
 7. Ensimmäinen nainen- kaunis harmoninen kansi, kuvaa hyvin kirjaa, joka oli upea.
  Palkinnoksi toivoisin Meren aaveet.

  VastaaPoista
 8. Meriluodon kirjan kansi pisti ekana silmään, joten äänestän sitä. Itselleni valitsisin Bakkeidin Meren aaveet kirjan.

  VastaaPoista
 9. Kauniita kaikki, mutta kahdesta piti paras valita: Kauneimpina pidän Lintu Sininen - kirjan kantta sekä Nopeasti Piirretyt Pilvet -kirjan kantta. Lintu Sinisessä minua puhuttelee värimaailma, kauniisti piirretty lintu itsessään sekä linnun ja tytön yhteys. Kun taas Nopeasti Piirretyissä Pilvissä pidän sen maalauksellisuudesta, muodoista ja väreistä.
  Ja näistä kahdesta valitsen lopuksi Pilvet, mutta valinta on vaikea :) .
  Jos onni osuu kohdalle, niin toivon voittokirjaksi Ensimmäinen Nainen -kirjan, joka on jo lukulistallani :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ups - luinkin palkintokirjalistan väärästä paikasta - korjaan siis ja arpaonnen sattuessa valintani olisikin Meren Aaveet. Pahoittelut söhellyksestä :) .

   Poista
 10. Kaunis kansi on Sininen Lintu, se kauneus jatkuu sivuilleen myös. Ja jos arpaonni sattuu kohdalle niin kirja Penny Kylmän kosketus, os myös sinne Suomeen :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Wabi Sabin kansi on yksinkertaisen tyylikäs ja rauhallinen. Kenties meidän kaikkien olisi syytä pysähtyä ja rauhoittua tässä nykyisessä kiireisessä maailmassa. Jos voitan palkinnon, niin valintani on Anti-Jante joka vaikuttaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 12. Wabi Sabin kansi on yksinkertaisen tyylikäs ja rauhallinen. Kenties meidän kaikkien olisi syytä pysähtyä ja rauhoittua tässä nykyisessä kiireisessä maailmassa. Jos voitan palkinnon, niin valintani on Anti-Jante joka vaikuttaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 13. Lintu Sininen on kaunein kansikuva. Suosittelen myös tätä satukirjaa luettavaksi. Kirjan mukana tulee hienoa musiikkia sisältävä cd.
  Tällä kertaa en osallistu arvontaan.
  Lukuiloa :)

  VastaaPoista
 14. Tuire Malmstedt Mykkä Taivas kansi on hyvin kaunis ja samalla arvoituksellinen, joutsen tuo jännitteen, joka sitten selviää kirjan luettuaan.

  VastaaPoista
 15. Onpa paljon kauniita kansia, mutta minulla on selkeä ykkönen: Ihastuttava Lintu Sininen saa minulta äänen. Palkintokirjaksi valitsisin Hiljaisen potilaan. Sähköpostini on marikaoksa@gmail.com.

  VastaaPoista
 16. Herkkä ja yksinkertainen kansikuva kirjassa: Tämä täyteys, tämä paino. Palkintokirjaksi valitsen: Meren aaveet.

  VastaaPoista
 17. Johanna Venho - Ensimmäinen nainen on kaunein kansa, ja lukisin mielelläni Clare McIntoshia kun tuo Meren aaveet tuli jo luettua mirja.hihnala@rauanheimo.com

  VastaaPoista
 18. Minua miellyttää eniten Eläimen varjo -kirjan kansi. Kauniit värit ja selkeä kuva.
  paivipilkka52@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Kaunein kansi on lintu sinisellä. Sitä oli myynnissä siellä missä olin kesällä töissä ja ihailin sitä joka päivä ❤️ S-posti katjasonja@gmail.com Jos voitto osuosi kohdalle haluaisin palkinnoksi kirjan Näin piirretään kuu

  VastaaPoista
 20. Bolla kaunein. Palkinnoksi Kylmän kosketus. Mantelius(at)live.com

  VastaaPoista
 21. Pidän Punainen vaate kannesta. Siinä on kaksi terävää kynää ja kirjassa hieno kirjeenvaihto.

  VastaaPoista
 22. Kauniita kaikki ovat. Suosikkini on Johanna Venhon Ensimmäinen nainen. Ajaton, herkän kaunis,muotokuva on hieno. Sen valitsen palkintokirjaksenikin.

  VastaaPoista
 23. Kauniita kansia kaikki, mutta pakko valita Aki Salmelan Eläimen varjpo, koska katseeni kuíinnityis siihen ensimmäisenä.

  Kirjaksi valitsisin Louisen Pennyn Kylmän kosketus, koska kuvauksesi sympaattisesta kylästä ja kyläläisistä herätti kiinnostukseni. Sopisi hyvin marraskuun ankeuteen siitäkin huolimatta, että on dekkari. :)

  Ja anteeksi, jos kommentti tuli tuplana. Ensimmäisellä kerralla ei muka ollut nettiyhteyttä...

  VastaaPoista
 24. Kaunein kansi on mielestäni kirjassa Wabi Sabi. Jos voittaisin, valitsisin Louise Pennyn kirjan.

  Eve_95@windowslive.com

  VastaaPoista
 25. Paljon kauniita kansia, mutta ehkä Eläimen varjo saa nyt minun ääneni. Palkintokirjaksi valitsisin Näin piirretään kuu.

  VastaaPoista
 26. Annan ääneni Bollalle. Kansi kuvaa hyvin kirjan sisältöä, mikäli on uskominen Pajtim Statovcia, jota kävin kirjamessuilla kuuntelemassa Bollaan liittyen. Kansi on lisäksi tyylikäs ja herättää huomiota. Itse aion lukea kirjan vasta ensi vuoden puolella vuoden 2020 lukuhaasteeseen. Jos onni potkaisee, valitsen palkintokirjaksi Meren aaveet. Sähköpostini on e.h.vuori@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Bollan kansi on mielestäni kaunein. Jos voittaisin, palkinto kirjaksi valitsikin Louise Pennyn Kylmän kosketuksen.

  VastaaPoista
 28. Wabi Sabin kansikuvan selkeys ja yksinkertaisuus viehättää minua eniten. Palkintokirjaksi toivoisin Mackintoshin Lopun jälkeen. Sähköpostini on helena.kataja@pp1.inet.fi.

  VastaaPoista
 29. Pajtim Statovcin Bollan kansi on kaunein. Anne salovaaran Näin piirretään kuu on noista kirjoista lemppari. Sähköpostiosoite on: marja.liljestrom@gmail.com Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 30. Tässä onkin monta kantta kaunista! Se kaunein on kuitenkin Ensimmäinen nainen, hieman salaperäinen ja yhtä aikaa herkkä ja vahva. Palkintokirjaksi valitsisin Lopun jälkeen.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Lintu sinen on todella kaunis, mutta..valitsen silti Bollan. Harmaan/mustan värisävyihin yhdistetty hätkähdyttävän värinen, läpikuultava käärme. Pelkkä ulkonäkö jo herättää uteliaisuuden. Palkintokirjoista lukisin Hiljainen potilas kirjan mielelläni

  VastaaPoista
 32. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt painoin vahingossa väärää nappia, pahoittelen kovasti. Olitkohan kirjoittanut Ensimmäinen nainen & Anti-Jante?

   Poista
  2. Sellaista sattuu! Joo, aivan oikein muistit, Ensimmäinen nainen ja Anti-Jante :)

   Poista
 33. Lintu Sininen on minun suosikkini ja jos voitan valitsen samaisen kirjan palkinnoksi.

  luomansuu@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Annan ääneni Bollan kannelle. Sen olen näistä lukenut ja se kertoo hyvin kirjasta. Kansi on mielestäni erikoinen ja jää mieleen.
  Palkinnoksi kävisi kaikki muut paitsi Lopun jälkeen -teos. Sen olen jo lukenut.
  Sähköpostiosoitteeni on: terhiti78@hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Kaunein kansi on Bollassa. Jos voitan, palkintona olisi Lopun jälkeen.

  VastaaPoista
 36. Minuun näistä vetoaa eniten Eläimen varjon kansi. Linnut ovat aina kiinnostaneet ja harrastin lapsena onrnitologiaa. Siinä on myös sellainen vanhana ajan henki, ehkä muistuttaa hieman kallista tapettia. Palkintokirjoista eniten kiinnostaa Anne Salovaaran Näin piirretään kuu. Sähköpostini on niina . tolonen (a) outlook . com

  VastaaPoista
 37. Bollan kansi on kaunein. :) Lopun jälkeen olisi valintani.

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Kaunein kansi on mielestäni Lintu sininen -kirjassa. Palkintotoive on Punainen vaate.
  eeva-leena . oja (at) elisanet . fi

  VastaaPoista
 39. Paras kansi on mielestäni Ensimmäinen nainen. Palkinnoksi valitsisin Punainen vaate -kirjan.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 40. Kaikki kannet upeita, niistä vaikea valintani on Bolla. Palkintokirjaksi vaikkapa Punainen vaate. anja.haapamaki@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Johanna Velhon ensimmäinen nainen saa minun ääneni, koska houkuttaa tutustumaan tarkemmin.
  vuosikerta at live fi

  VastaaPoista
 42. Johanna Venho - Ensimmäinen nainen viehättää kanneltaan eniten ja Meren aaveet ois valintani

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.