30. lokakuuta 2018

Lokakuun kirjat

Törmäsin vastikään yhden kustantamon sanomaan, että
’blogeilla ei ole markkina-arvoa’.
En tiedä miten tämä markkina-arvon puute on mitattu, mutta haluaisin silti ajatella,
että Suomen parisataa kirjablogia tarjoavat näkyvyyttä sellaisillekin kirjoille,
jotka muuten eivät sitä saisi.
Blogien lukijakunta on myös valmiiksi kirjoista kiinnostunut kohderyhmä.
Omassa blogissani kävi lokakuussa korkeimmillaan yli 23 000 henkilöä.
Kiitos teille siitä hyvät lukijani ❤︎

Luin lokakuussa tavallista vähemmän ja tietokirjapainotteisesti - mutta todella hyviä kirjoja!
Kaikki 11 lukemaani teosta olivat tämän syksyn uutuuksia.
Elämyksellisimmät lokakuussa lukemani olivat:


KOTIMAINEN
Mia Kankimäki - Naiset joita ajattelen öisin **** Otava
- hurmaavaa jutustelua ja inspiroivia historian naisia.


ULKOMAINEN
Lucia Berlin - Tanssia ruusuilla ***** Aula & Co
- elämänmakuisia novelleja elämän rosoista - ilolla.


RUNOUS
Heidi Pyykkönen & Niilo Rantala - Aina ***** Käsite
- persoonallinen rakkausrunoelma koko elämän mullistavasta rakkaudesta.NÄMÄ SAAVAT MERKINNÄN - EXTRA ❤︎
Pierre Lemaitre - Tulen varjot **** Minerva 
Ville Hytönen - Eesti on My Mind ***** Sammakko
Joel Willans - More Very Finnish Problems ***** Gummerus - liki 4000 lukijaa!
Pekka Hakala & Juha Metso - Putinlandia ***** Otava 
Svetlana Aleksijevitš - Neuvostoihmisen loppu ***** Tammi 


Tämä kirjapino ei ole luettavien pino, vaan se on tässä aurinkoisen värinsä vuoksi :)
Syksyyn iloa ja valoa tuovat tietysti hyvät kirjat ja hyggeily - sekä joulun odotus!
TÄÄLLÄ maalaisromanttisia ideoita oman kodin tunnelmanluontiin.


Tunnelmallisia kotoilu- ja lukuhetkiä toivotellen
- riittaEDIT
Liitän tähän pitemmin sen kommentin, johon alussa viittasin. Ao. kustantajan edustajaksi arvelemani anonyymi sanoin näin, mielestäni kuitenkin varsin ristiriitaisesti:
”Bloggaajien ”markkinointiarvo” on ymmärretty varmasti erinomaisesti (...) Toiseksi yksittäisellä blogikirjoituksella ei ole kovin suurta markkinointiarvoa. (...) Joukkovoima on toki eri asia, mutta siihen kustantamot pyrkivät esimerkiksi ennakkokappaleita lähettämällä.”
Keskustelua on käyty vilkkaasti Ompun blogissa.

25 kommenttia:

 1. Minusta se kustantaja joka noin sanoi,ei ole ajan tasalla ollenkaan ja sellainen kustantaja ei edistä kirjamyyntiä. Sillä kirjablogit ovat tosi hyvä kirjojen esittelijä ja myös se mainostajakin. Bloggarit tekevät ison työn ensin lukiessaan kirjan ja sitten vielä tuodessaan sen houkuttelevasti esille :) Kuten sinä Riitta teet! Blogiasi on ilo lukea vaikkei kaikista kirjoista tykkäisikään. Kiitos sinulle! Ja uusia kirjaesittelyjä odotellessa :)

  VastaaPoista
 2. Onpa tylysti sanottu.
  Lukijana olisin jämähtänyt samojen kirjailijoiden tuotantoon, ellei olisi kirjallisuusblogeja ja lukupiirejä.
  Enkä blogisi kävijämäärästä päätellen ole ainoa, joka etsii lukuvinkkejä blogeista.
  Suuri kiitos sinulle ja muille kirjallisuusbloggreille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther ja Kirsti. Vastaavaan törmää aika ajoin ja pohtii bloggaamisen mielekkyyttä. Kirjablogien yhteisiä kävijätilastoja per kk ei ole missään, mutta iso se on. Jos ei lisää myyntiä, luultavasti ainakin lainauksia - eli lukemista.

   Poista
 3. Looks like a fabulous reading list. For some reason I can't find a translate to English on your site. But have a lovely week and thank you for stopping by my blog last week.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Jill,
   Google translate is right on top at the right side bar. Wishing you a lovely spring week.

   Poista
 4. Hyviä kirjakattaus. Kävin messuilla kuuntelemassa Kankimäkeä ja tuo uusi kirja todella kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankimäellä on hurmaava jutusteleva tyyli. Molempia hänen kirjojaan suositan lämmöllä!

   Poista
 5. Voin henkilökohtaisesti vahvistaa, että kirjablogit lisäävät kirjamyyntiä ainakin muiden bloggareiden keskuudessa, joten en nyt sanoisi, ettei blogeilla markkina-arvoa ole yhtään :D

  Mielenkiintoisia kirjoja olet lukenut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka, lohdullista kuultavaa! Taas on ollut hieno uutuussyksy, joskin luen myös aiemmin ilmestyneitä. Lokakuu oli nyt uutuuksien täyttämä.

   Poista
 6. Kirjojen esittely blogeissa on varmasti orvokasta markkinoita ajatellen!
  Kirjaihmiset kyllä seuraavat blogeja ja saavat ideoita sitäkin kautta.

  Mukavaa kurpitsajuhlan aikaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna - mukavaa Halliweenia sinullekin.

   Poista
 7. Varmasti blogeilla on edes jotain markkina-arvoa!

  Mistä muuten katsot blogisi kävijämäärät?

  Terv. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger ilmoittaa päivittäiset kävijät ja ed. kuun kävijöiden yhteismäärät.

   Poista
  2. Blogger ei osaa suodattaa näyttämistään tilastoista botteja ynnä muita ei-todellisia henkilöitä (näyttää usein myös sinun omat käyntisi, vaikka olisitkin ruksannut sen pois päältä), joten todellinen kävijämääräsi on hyvin todennäköisesti huomattavasti pienempi kuin 23 000, ehkä muutama tuhat.. Ja tuo 23 000 lienee sivun latausten määrä, ei yksittäisten kävijöiden määrä. Mietinkin, että kuulostaa aika isolta kirjablogille.. Toivottavasti kukaan ei markkinoi niillä Bloggerin luvuilla blogiaan. Niihin ei siis missään nimessä kannata luottaa, vaan kannattaa asentaa blogiin Google Analytics, jolla voit seurata todellisia kävijämääriä ja sivun latauksia. Olen tehnyt töitä näiden asioiden parissa, joten ei ole ihan tuulesta temmattua.. :)

   Terv. Maija

   Poista
 8. Kiitos infosta Maija, pitää tutustua tuohon Google Analyticsiin. Kävijämäärä ei sinänsä ole minulle tärkeä, vaikka kivan nousevalta se on näyttänytkin. Sain varmaan aika paljon tunnettuutta nimiyhteensattuman kautta / Baban Savoy -illat. En markkinoi blogiani muuten kuin bloggauksia kirjoittamalla.

  VastaaPoista
 9. Riitta, en ole kovin utelias luonne, mutta nyt olisi todella kiva tietää, mikä kustantamo ja kuka? Laita privaatisti.

  Olen saletti että blogit lisäävät kirjamyyntiä ja täten pitävät kustantamot hengissä! Saan kiitosmeilejä, miten 'en ikinä olisi löytänyt tätä ja tuota kirjaa ilman blogiasi.' Varmaan muilla sama juttu. Itsekin löydän kiinnostavia kirjoja toisten blogeista.

  Tämä on myös rankka laji. Ensimmäiset vuodet luin usein aamukolmeen ja aina muistivihko kädessä. Kun sairastuin vakavasxti yksi lääkäreistäni oli sitä mieltä, että tämä bloggaaminen on liian raskasta nyt. Onneksi ylilääkäri on suuri kirjojen ja etenkin Lemaitren ystävä ja hän kehoitti jatkamaan jaksamisen mukaan. Eli bloggasin koko kevään vaikka oli sytot menossa. Miten ihmeellistä, 1.6. 38 300 sivunnäyttöä ja enkat tuli 8.6.2018 eli 39 175 sivunnäyttöä.

  Tämä on kiinnostavaa, mutta ei aina kevyttä, joten en olisi ikinä uskonut kenenkään kustantamon edustajan sanovan moista. Niin vähän kirja-arvosteluja ilmestyy lehdissä, että ilman kirjabloggaajia monet kirjahelmet jäisivät kansalta löytymättä.

  Kiitos ei ole aina työn palkka, mutta mitä me siitä, kun lukijamme tykkäävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, Ompun blogissa kommentoi joku anonyymi. Hän kuulosti aivan kustantajan edustajalta, mutta 100 % varma en voi olla. Käy lukemassa. Vastasin näin:

   ”Bloggaajien ”markkinointiarvo” on ymmärretty varmasti erinomaisesti.... Toiseksi _yksittäisellä_ blogikirjoituksella ei ole kovin suurta markkinointiarvoa. Joukkovoima on toki eri asia, mutta siihen kustantamot pyrkivät esimerkiksi ennakkokappaleita lähettämällä.”

   En tiedä tämän anonyymin henkilöllisyyttä. Mutta tulkitsin sen kustantamon näkemykseksi, koska hän puhui aivan kustantajan suulla. Pahoittelen ja pyydän anteeksi jos olin väärässä. Mutta en ymmärtänyt mitä tämä anonyymi ylipäätään tarkoitti. Arvo tunnustetaan > merkitystä ei ole > joukkovoimaa kuitenkin haetaan?

   Poista
  2. Riitta, ok. No, mitä tulee joukkovoimaan, niin sehän on näytetty: Älylaitteiden aikana me kirjabloggaajat olemme tehneet kirjasta jälleen himoittavan trendikkään! Jos parisataa kirjabloggaajaa hurahtaa tähän lajiin vaivojaan säästämättä, kirjassa on takuulla taikaa! Mikähän olisi kirjan asema ilman tuhansia kirjabloggauksia noin 10 vuoden ajalta. Me tuomme esiin nekin helmet, joista ei ikinä edes kuiskaten mainita lehtien kritiikeissä. Suuri kansa, lukijat, ovat meidät löytäneet ja se on pääasia. Toisaalt vähän respektiä kustantajilta, sillä me sen teimme ja meissä se joukkovoima oli ja on.

   (Kävin jo Ompun blogissakin:)

   Poista
  3. Leena,
   Minua todella hämmensi tuon kustannusalan sisältä puhuvan nimimekki ’Anonyymin’ kommentti. En parhaalla tahdollanikaan ymmärtänyt, mitä hän yritti viestittää. Mieleen jäi päällimmäisenä kirjablogien väheksyntä.

   Minua hämmensi myös nimimerkki ’Maijan’ kommentti bloggerin tilastoista. Huomasitko? Ymmärrän, että ne ovat epätarkkoja, mutta tuottaa vaikeuksia ajatella että suhde on Maijan ehdottama: 3/4 botteja tms. virheitä ja vain 1/4 todellisia käyntejä.

   Sinun kävijämääräsi on kertakaikkiaan huima - siinä näkyy 10 vuoden paneutuva ja ahkera kirjoittaminen! Ei mitään väliä onko siinä jonkun sortin heitto - respekt Leena ❤︎ Minun bloginihan on nuori, ja aluksi ei tänne löytänyt juuri kukaan - alle 100 per päivä. Mutta Ulla - ihana ystävä - käski minua somettumaan - ja eri somekanavat ovat todella näyttäneet tehonsa. Toki kävijämäärä aaltoilee sen mukaan millaisista kirjoista bloggaa, mutta ihmeekseni sunnuntain runopostauksiakin on luettu hyvin ja google hauissa pompsahtaa noita ikivanhoja postauksia.

   Onneksi seuraavana luvussa on uusi ja varmasti mielenkiintoinen teos Aivoruokaa - epäilen että näine hämmennyksineni juuri semmoista tarvitsen :)

   Mukavaa keskiviikkoa Leena ❤︎

   Poista
  4. Tuo suhdeluku voi hyvinkin pitää paikkansa, todellisten käyntien osuus voi itse asiassa hyvin olla vielä pienempikin :) Bottien lisäksi blogeissa vierailee hakukoneet, jopa useamman kerran päivässä, joten nekin tuovat niin sanotusti virheellisiä klikkejä..

   Ottakaa Riitta ja Leena (sinunkin blogisi todelliset kävijämäärät ovat hyvin todennäköisesti pienemmät, jos kertomasi lukemat ovat peräisin Bloggerin tilastoista) Google Analytics käyttöön, se on huomattavasti luotettavampi. Se ei näytä takautuvasti tilastoja, mutta käyttöönottohetkestä eteenpäin eli kuukauden päästä saa sen todellisen kuukauden kävijämäärän. Sen avulla näkee myös yksittäiset kävijät (joka on luonnollisesti pienempi luku kuin sivun latausten määrä) ja muuta mielenkiintoista tilastotietoa.. Harmittavaahan se toki on, kun kävijämäärä onkin sitten pienempi kuin on tottunut, mutta näin se vain menee.. :)

   Poista
  5. Noh ni, asennettu on. Jännä nähdä. Toivottavasti edes tämä tietokonetoope asensi sen oikein :)

   Poista
  6. Kyllä tuo on varmaan totta, mitä Maija sanoo. Minullakin humahti kerran samalla kertaa jotain 500 kävijää, olikohan Sri Lankasta, ei todellakaan mitään oikeita kävijöitä. Samoin omat käynnit näkyvät, vaikka on ruksannut sen pois päältä.

   Poista
 10. Hei! Ompun juttuun jo vastasinkin, mutta tännekin vielä kerron miten paljon olen teiltä kirjabloggareilta saanut tietoa hyvistä kirjoista!! Ensin löysin joskus 2017 loppuvuonna Ompun blogin, kun etsin arviointia eräästä kirjasta. Hurahdinkin täysin hänen blogiinsa. Olen kahlannut myös paljon hänen arkistoaan, koska heti tunsin, että hän on paljossa kirjallisuussukulaissieluni ☺. Nyt hurvittelen jo teidän muidenkin sivuilla, vaikken juuri kommentoi kuin korkeintaan Ompun sivuilla, koska en ehdi. Lukulistani on teidän ansiostanne jo suorastaan paniikkia herättävän korkea kuin myös ne 2017 loppuvuodesta lähtien ostamieni uusien kirjojen pinot! ♥-kiitokset, teette arvokasta työtä! Teidän markkina-arvonne on valtavasti isompi kuin kustantajat tajuavat. Heidän olisi aika herätä vähän hellimään teitä ☺.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos AilaKaarina, että tännekin tupsahdit iloisia asioita kertomaan 💕 Ompun blogi on yksi parhaista ja hänellä on niin eläytyvä ja persoonallinen tapa kirjoittaa. Plus että hän on haka yllyttämään lukuhaasteisiin. Blogit vievät kyllä kirjojen lumoihin eikä paluuta ole :) Kun itse löysin blogit eipä ole ollut lukemisesta pulaa ja tässä sitä ollaan. Kovasti ilahduin kun kävit kommentoimassa. Tämä on omavalintainen harrastus, mutta välillä aina usko horjuu.

   Poista
 11. Have a beautiful day.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi - Thank you for your comment ♥ Poistan kaikki jonkun mainoslinkin sisältävät kommentit. All comments containing an advertising link shall be removed.

Kirja vieköön! ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja. Blogger-blogina Kirja vieköön! noudattaa Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.