10. lokakuuta 2015

Mainio Fred VargasVuonna 1957 syntynyt ranskatar Fred Vargas on yksi Keski-Euroopan suosituimpia dekkaristeja. Hänen oikea nimensä on Frédérique Audoin-Roizeau ja hän on siviiliammatiltaan keski-aikaan ja eläinten luihin erkikoistunut arkeologi. Hänen dekkareittensa tapahtumat sijoittuvat Pariisin esikaupunkeihin ja lähiöihin. Useissa päähenkilönä on komisario Adamsberg, jolle sattuu ja tapahtuu.

Minä pidän rentouttavista, hyvin kirjoitetuista dekkareista. Ja juuri tätä Fred Vargas tarjoaa! Huumoria, mielikuvitusta, rentoutumista vakavamman lukemisen välillä.

Vargas on uskomattoman tuottelias. Tässä muutama hänen suomennetuista teoksistaan:

Ikimetsän sydän (2010)
Sinisten ympyröiden mies (2008)
Kuriton mies nurin (2007)
Painu tiehesi ja pysy poissa (2006)
Ei takkaa, ei tupaa (2004)
Pystyyn, kuolleet! (2003)

Itse olen tilannut Vargasia Casa del Librosta, www.casadellibro.com
Toimitukset pelaavat hyvin ja hinnat ovat edullisia. Ja kierrätän luetut espanjan ryhmässäni. Nopealla vilkaisulla vielä muutama teos:

Tiempos de hilo
Bajo los vientos del Neptuno
El vendedor de estropajos
El ejercito furioso
La tercera virgen
Qué se levanten los muertos

Oletko sinä lukenut Vargasia? Jos et, kannattaa tutustua!

1 kommentti:

  1. Haa, täälläkin joku kurkkii :) Olen lukenut useimmat Vargasin kirjat espanjaksi aikojen alussa. Mutta niitähän on tosi paljon suomennettukin. Kurkkaa tänne, kansikuvat myös Gummeruksen sivuilla:
    https://www.gummerus.fi/fi/kirjailija/fred-vargas/108/

    Adamsberg & hänen poppoonsa on aivan huippu <3

    VastaaPoista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

HUOM! Kaikki jonkun mainoslinkin sisältävät kommentit poistetaan. - OBS! All comments containing an advertising link shall be removed.

Kirja vieköön! ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.