1. kesäkuuta 2016

Blogger Recognition Award


Kiitos tästä palkintohaasteesta Katriina @ Unelmien aika kirjablogi!

Ohjeet palkinnonsaajalle:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi

2. Näin aloitin bloggaamisen
Yksi ystäväni innosti minut bloginpitoon viime elokuussa. Itse asiassa aloitimme kimppablogin, mutta niinkuin usein yhteisprojekteissa käy, sukset menivät ristiin. Olin kuitenkin päässyt sen verran bloggaamisen makuun, että perustin lokakuussa oman nimeltä Into & Vimma.

Sen tärkein teema on puutarha, mutta pikkuhiljaa tuli mukaan kansainvälisiä kontakteja ja valokuvaushaasteita, mikä on ollut hurjan kivaa - ja myös avartavaa. Kuitenkin luen paljon, erityisesti talvisin, ja halusin kirjoittaa lukemistani kirjoista. Lähinnä itselleni muistiin, koska muistini on hatara enkä vuoden lopussa muista mitä olen lukenut.

Kirjapostauksia tuli sen verran, että Into & Vimma alkoi tuntua sillisalaatilta. Kypsyttelin ajatusta muutaman päivän ja yhden helmikuisen aamuyön käytin kirjapostausteni kopsaamiseen uuteen kirjablogiini, jonka nimeksi valikoitui Kirja vieköön! Postausten kopsaamisessa oli se huono puoli, että kaikki saamani kommentit jäivät pois. Sitten myöhemmin seikkailin vielä Google-kommentoinnin kanssa. En tykännyt, vaan poistin. Ja taas kaikki kivat kommentit tiessään!

3. Ohjeita aloittelevalle bloggaajalle
 • Blogin nimen ja osoitteen valintaan on syytä paneutua huolella, koska niitä on myöhemmin hankala muuttaa. Valitse helposti mieleenjäävät ja mieti myös onko suomi se paras kieli. Esim Into & Vimman kohdalla joku englanninkielinen nimi olisi ollut parempi.

EDIT TÄHÄN KOHTAAN!
Blogin nimen voi kylläkin helposti muuttaa, mutta osoitteen muuttaminen on hankalaa. Kiitos Elegialle oikaisusta!

 • Pääasiallisen teeman valinta on myös tärkeä. Pitää olla aihe, josta on itse kiinnostunut, josta tietää jotain, josta on helppo ja mukava kirjoittaa ja joka innostaa pitemmälläkin tähtäyksellä.
 • Ei pidä masentua, jos lukijoita on aluksi vähän, lukijoiden kerryttäminen ottaa aikansa - kaikilla on kiireensä. 
 • Kannattaa mahdollisuuksien mukaan kommentoida muita saman aihealueen blogeja ja seurata mitä niissä tapahtuu. Idealla I scratch your back, you scratch mine. On kohteliasta vierailla ja kommentoida toisen blogissa vastavuoroisesti.
 • Oma tyyli blogata ja kirjoittaa löytyy ajan kanssa, useimmat haparoivat alussa.
 • Jotkut kirjabloggaajat ottavat kirjoista kauniita asetelmallisia kuvia, mikä minusta on hienoa. Mieleen tulee esim. Lumiomena. Itse käytän pääsääntöisesti kustantajien kansikuvia.
 • Hankaluus, jonka olen itse todennut. Jos on 2 eri aihealueen blogia, Google-seuraajat menevät sekaisin. Tästä syystä kansainväliset ystäväni kommentoivat kirjablogiini aivan sinne kuulumattomia juttuja. Yrittäkää kestää! Tämän ongelman välttää, jos luo eri blogeille eri profiilit. Itse en sitä ymmärtänyt enkä ole tutkinut onnistuisiko muutos vielä.
Bloggaamisessa parasta!
Ehdottomasti kommunikointi ja yhteys toisiin samasta asiasta innostuneisiin! Konkareilta saa paljon virikkeitä, lukuvinkkejä & kaikenlaisia tuulahduksia - tämä on todella hienoa! Ennen blogiaikaa olin monta kertaa pulassa miettiessäni mitä nyt kirjastosta hakisin. Sitä pulmaa ei ole enää, vaan lukupino toisinaan melkein kaatuilee!

Olen samaa mieltä Katriinan kanssa - pdetään hauskaa tämän bloggaamisen kanssa, kommentoidaan ja vieraillaan toistemme blogeissa, miten sitten ehditäänkään!

Kesä on näköjään haasteitten aikaa :) Heitän tällä haasteella seuraavia:

Takkutukka @ Mummo matkalla
Margit @ Tarukirja

20 kommenttia:

 1. Ohho, KIITOS Riitta! Tämähän on mielenkiintoinen haaste. Nyt on vähän ruuhkaa, kun on kirjapostauksia odottamassa sekä vielä yksi toinen haaste. Mutta aivan ehdottomasti haluan osallistua tähän.

  "Kirja vieköön" on hyvä nimi kirjablogille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tällä kiire Marjatta :)

   Sinähän olet englanninopettaja, eikö? Google kääntää kivasti: Kirja vieköön > My Bloody Books - tai jotain sinnepäin :)

   Poista
  2. Juu, olen emerita sellainen. Mutta en anan kielitaidon ruostua, ainakaan luetun kielen taidon.

   :) Voi voi tuota Google-kääntäjää! Let Books Enchant/Bewitch You olisi minun ehdotukseni. Kissa vieköön - kirja vieköön - kivasti keksitty. Semmoinen reippaus Oh my! tästä välittyy!

   Poista
  3. Kiitos Marjatta! Kissa vieköön -jutusta se lähti :) Mutta google-kääntäjä on aivan kamala!

   Poista
 2. Vastaus tupsahtaa tietohaasteen yhteydessä 10.6.16 klo 6:30, kiitoksia haasteesta :)

  VastaaPoista
 3. Ooh, kiitos haasteesta. Pitääkin ryhtyä miettimään tätä.
  Hyvää kesäkuuta!

  VastaaPoista
 4. Hupsista ja kaunis kiitos riitta k! Sanotaan, jottei vierivä kivi sammaloidu ja let's see, mitä tästä kelpo haasteesta irtoaa... Aurinkoista viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tässä ehdi sammaloitumaan :)
   Kaunista viikonloppua sinulle Takkutukka!

   Poista
 5. Onpa hauska haaste ja hyvät vastaukset sinulla! Minusta Kirja vieköön! on mainio bloginimi: se on hauskan monitulkintainen, mutta liityy kuitenkin kirjoihin. :)

  Kiitän myös haastamisesta ja otan ilolla haasteen vastaan. Mikähän kumma blogissani on vialla, kun minulla ei ole ollut ongelmia ollut itse sinne kommentoida. Olen sallinnut kaikenlaisen kommentoinnin, myös anonyymin. Pitääpä tutkia blogin asetukset varmuuden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Elegia kun otat haasteen vastaan. Kiirehän ei ole.

   En päässyt nytkään kommentoimaan, outo juttu. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
  2. Minä olen taas aina päässyt Elegian Kartanoon.

   Poista
  3. Marjatta, vihjaatko että olisin saanut Elegian Kartanoon porttikiellon :)))

   Poista
  4. Hih hii... eipä sinusta tiiä!!!

   Tulin tänne nyt tulostamaan tämän haasteen pohdittavaksi. :)

   Poista
 6. Mukava lukea blogisi tarinaa ja ajatuksiasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksihän näitä tehdään että voidaan kurkistella :) Kiva kun kävit Katriina.

   Poista
 7. Onpas mukavanoloinen haaste enkä ole tähän aiemmin törmännytkään. Hyviä mietteitä sinulla! Kiitos haasteesta! Tartun tähän ensi viikolla, kun loma on pyörähtänyt käyntiin. :-)

  VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.