1. kesäkuuta 2016

Haaste: Unpopular Bookish Opinions


Kiitän Kaisa Reettaa tästä kivasta haasteesta! Olen sen verran tuore kirjabloggaaja, etten ole vielä selvillä teidän bloggarien kirjamausta - siihen kai viittaa kysymyksissä sana kaikki. Minäkin valitsen rennon otteen ja vastaan kysymyksiin tämän takia hiukan sovelletusti. Korvaan sanan kaikki jollain epämääräisellä ajatuksella laajalti tai suuri yleisö. Toivottavasti en tällä tätä haastetta vesitä.

Haasteen säännöt ovat seuraavat:
1. Linkitä haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkitä heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkitä heille postauksesi, jotta he tietävät mikä on homman nimi.

1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et?
 - Minun versioni: josta laajalti pidetään
Näitä on vaikka kuinka. 
 • Harry Potterit - genre ei kiinnosta ollenkaan, en ole lukenut enkä katsonut elokuviakaan. Tuomitaanko minut nyt?
 • Mika Waltarin Sinuhe. Luin sen varmaan liian nuorena, minusta se oli äärimmäisen julma, raaka ja lohduton. Ehkä katsoisin sitä toisella tavalla tänään.
 • Laila Hirvisaaren ja Kaari Utrion naistenromaanit. Perin näitä anopiltani aikamoisen pinon. Muutaman luin, mutta sitten oitis myin - tai annoin ilmaiseksi - johonkin divariin. Teki tiukkaa että huoli!
 • Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja. Sain jonkun joululahjaksi, luin sisulla loppuun enkä ymmärtänyt mitä hauskaa siinä oli.
 • Uudemmista Milana Busquetsin Tämäkin menee ohi ja Nina Georgen Pieni kirjapuoti Pariisissa. Päässäni löi tyhjää enkä ymmärrä mihin näitten miljoonamenestys Euroopassa perustuu.
2. Kirja tai kirjasarja, josta sinä pidät, mutta kukaan muu ei pidä?
Tämä on vaikea kysymys. Luen jonkun verran espanjankielistä kirjallisuutta, jota ei ole käännetty suomeksi eikä englanniksikaan. Ehkä joku pitäisi jos olisi. Vastaan tähän nyt Almudena Grandes - El corazón helado (Jäätynyt sydän). Paksu sukukronikka, johon tykästyin alkuvuodesta.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut?
Kolmiodraamoja ei ole tullut paljonkaan vastaan viime aikoina. Stonerin olisi varmaan pitänyt jättää omituinen vaimonsa ja elää rakastajattarensa kanssa. Mutta hän oli liian päättämätön, mikä minua Stonerin persoonassa ärsytti muutenkin.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.
Kyllä se fantasia on. Tosin kuluneena talvena olen hiukan venyttänyt rajojani lukemalla montakin Murakamia ja Emmi Itärannan Teemestarin kirjan. Olen pitänyt lukemastani kovasti - ja olen ihmetystä täynnä.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä?
Liittyy kohtaan 1: Harry Potter ja Mielensäpahoittaja.

6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et?
Tähän taas Laila Hirvisaari ja Kaari Utrio. Lisäksi Donna Leon, Dan Brown, Kari Hotakainen ja ylimmäisenä Panu Rajala - uhh!

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa?
Harry Potterit, Donna Leonit, Kalle Päätalo (kiitos Kaisa Reetta - olen näköjään kova matkimaan!)

8. Kirja joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva?
Tähän on vaikea vastata, en oikein pysty vertaamaan. Pascal Mercierin Yöjuna Lissaboniin oli huikea kirjanakin, mutta edelleenkin muistan vuosia sitten näkemästäni samannimisestä elokuvasta vaikuttavia kohtauksia. Pitkään muistissa pysyminen on laadun merkki.


Tässäpä minun haastevastaukseni. Voi tulla tuplahaasteita, mutta lähetän haasteen edelleen seuraaville:

Jenni @ Kirjakirppu
Henni @ Mustelumo

Mukavaa lukukesää kaikille!

13 kommenttia:

 1. Aika paljon yhtäläisyyksiä kanssasi. Esim. nuo Potterit. Siis Potterit on ihan mainioita kirjoja, mutta olen aika kehno ylipäätään moniosaisten teosten kanssa, joten Potteritkin ovat sitten jääneet väliin.

  Tuosta P. Rajalasta. Onko hän tosiaan suosittu? Voi kamala. Hän taitaa kantaa omalla kohdallani sitä kyseenalaista kunniaa, että lukisin häntä vasta, jos kaikki muu kirjallisuus loppuisi maailmasta eli ei kovin todennäköistä ole. :) :) :)

  Oli kiva lukea vastauksiasi. Mukavaa viikon jatkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuva :)))
   No en tiedä pitääkö kukaan P. Rajalasta, mutta kahdesta vaimostaan, Elinasta ja Katri Helenasta, kirjoittamansa kirjat ovat pohjanoteeraus. Tunnustan: luin ne - voi minua... En tiedä mistä ne minulle tulivat... Yritin kierrättää niitä ystävälle, ei huolinut!! Divariin joutuivat nekin - ilmaiseksi.

   Kivaa loppuviikkoa Omppu & kiitos vierailustasi.

   Poista
 2. Ihanat vastaukset. Inhokkeja täälläkin nuo samat. Mutta voi Potter parka sun kanssa. Kunhan jatkat neloskohdassa ajan kanssa, niin eiköhän syksyllä aukene Meyersitkin. Ja sitä myötä Etsijät kuuden osan verran.

  Tuohon Yöjunaan sellainen kommentti, että tuo elokuva on niin mahtava ja en saa silmiäni irti Jeremy Ironista. Voih. Ostin tuon omaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Ulla, eihän sitä tiedä vaikka minusta tulisi fanaattinen fantasiafani :) Kiva kun kävit!

   Poista
 3. Täältä tulee lisää vastattavaa! Blogissani on sinulle palkintohaaste! http://unelmienaika.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haastepäivä, tein alta pois :) Kiitos Katriina!

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! :)

  VastaaPoista
 5. Riitta, ihanaa että otit haasteen vastaan! :)

  Meiläl on paljon yhteistä: Laila Hirvisaari ei vedä minuakaan, ei liioin Potterit (nnitä en ole edes yrittänyt lukea). Utriota luin nuorena, nyt en enää jaksaisi...

  Fantasia ei juuri vedä minuakaan (paitsi juurikin tyyliin Murakami & Itäranta).

  Mukavaa kesäistä iltaa sinulle Riitta ja kiitos tästä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sekä Hirvisaarella että Utriolla historia hallussa, mutta ei... Mieleen on jäänyt joku Utriolta ja aika köykäistä ja siirappista oli juonen puolesta... Rajoja on hyvä venytellä, mutta aikaa ei voi monistaa!

   Kivaa myöhäisiltaa Kaisa Reetta ja kauniita unia!

   Poista
 6. Mikä helpotus: on sittenkin olemassa ihmisiä, jotka eivät ole lukeneet Pottereita tai katsoneet niiden elokuvaversioita. Täällä on nimittäin myös yksi! Olen yrittänyt aloittaa ensimmäistä osaa, mutta alkutekijöihin se jäi. Fantasia ei ole minunkaan juttuni, mutta maaginen realismi ja dystopiat kyllä puree. Murakamin ja Itärannan teoksista pidän minäkin.

  Yöjuna Lissaboniin on lukulistallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, helpotuksentunne on molemminpuolinen :) Olen tuntenut itseni joksikin outolinnuksi tämän pottervammaisuuteni takia )

   Yöjunassa on ehkä aavistus liikaa filosofisia ajatuksia, vähempi olisi ollut parempi. Haali sitten myös tuo elokuva katsottavaksi, se oli hieno.
   mukavaa viikonloppua!

   Poista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

HUOM! Kaikki jonkun mainoslinkin sisältävät kommentit poistetaan. - OBS! All comments containing an advertising link shall be removed.

Kirja vieköön! ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.