19. heinäkuuta 2022

Alice Feeney - His and Hers


#naistenviikko

Hyvää naistenviikkoa hyvät lukijat!
Tänään nimipäiväänsä viettävät Sari, Saara, Sara, Salla, Salli ja Sarita.
Osallistun Tuijatan naistenviikkohaasteeseen useammalla naiskirjailijan kirjalla. 
Dekkaripainotteisesti mennään, sillä kesäinen äänikirjatarjonta on joko romantiikkaa tai dekkareita.
Dekkarit kiinnostavat enemmän.

Brittiläisen kirjailijan Alice Feeneyn kaikki neljä trilleriä ovat olleet bestsellereitä ja kahden televisiointioikeudet on ostettu. Storytelistä ne löytyvät kaikki: Sometimes I Lie, I Know Who You Are, His & Hers, and Rock Paper Scissors. En yhtään ihmettele Feeneyn suosiota, sillä niin ilmiömäisen nerokkaasti Feeney kieputtaa lukijaa. Kuuntelin ensimmäiseksi trillerin His and Hers ja se koukutti täysin. Aivan mahtava trilleri ja loistavat lukijat!

Trilleri on kirjoitettu kolmen päähenkilön näkökulmasta. Nainen on Anna, entinen tv-reportteri, nykyinen BBC:n radiokanavan äitiyslomittaja. Ura on siis kokenut notkahduksen. Mies on Jack, Annan ex-aviomies ja ammatiltaan poliisi. Kolmas irlantilaismurretta synkästi haasteleva ääni on ilmeisesti murhaaja, mutta vasta aivan lopussa selviää murhaajan henkilöllisyys. Onko se Anna vai Jack, vai joku kolmas?

Muutaman tunnin päässä Lontoosta sijaitsevasta pienestä Blackdownin pikkukaupungista löytyy surmattu nainen ja Anna lähetetään tekemään rikoksesta juttua. Blackdown on Annan lapsuudenaikainen kotikaupunki, jossa hän asui kaksistaan äitinsä kanssa isän jätettyä heidät.  Naimisissa ollessaan Anna ja Jack asuivat siellä, mutta kun parin pieni tytär kuoli, tuli avioero ja Anna muutti Lontooseen. Anna hukuttaa suruaan viinaan ja juomisen takia hänen muistinsa pätkii. Edelleen Blackdownissa asuva Jack ryhtyy tutkimaan murhatapausta ja tajuaa kauhukseen, että uhri on Rachel, jonka kanssa hän muhinoi edellisenä yönä. Tarinan edetessä Jackiin lankeaa murhasta epäillyn varjo.

Trilleri kiertyy viiden kouluaikaisen ystävän Annan, Rachelin, Catherinen, Zoen ja Helenin ympärille. Juuri murhattu Rachel oli ilkeä tyttö, joka kiusasi etenkin Catherinea ja hänen syytään oli se, että Annan 16-vuotissyntymäpäivän juhlissa tapahtui todella kamalia asioita. Vaikuttaa ilmeiseltä, että joku kostaa.  Onko se Catherine, joka on naimisissa Annan kameramiehen Richardin kanssa, jonka kanssa Annalla oli suhde? Tarinan edetessä tyttöjä murhataan yksi kerrallaan ja jokaisen suusta löytyy vuosien takainen Annan tekemä ystävyysranneke.

His and Hers oli aivan täydellinen trilleri kesäpäiviin. Sekä Anna että Jack ovat niin herkullisen epäluotettavia kertojia, ettei heistä ota selvää millään. Kumpi vain voisi olla vuosien takaisia ystävyksiä listivä murhaaja. Feeney eksyttää ja kieputtaa lukijaa niin nerokkaasti, etten todellakaan arvannut murhaajan henkilöllisyyttä. Äänikirjan nautittavuutta lisäsivät aivan huippulukijat, ammattinäyttelijät Richard Armitage ja Stephanie Racine, jotka sopivat rooleihinsa prikulleen.
 

Alice Feeney - His and Hers
HG 2020
Äänikirjan lukijat Richard Armitage, Stephanie Racine
_____________________

 Alice Feeney is a British novelist writing in the mystery and thriller genres. Before becoming a published writer, Feeney was a producer and journalist at the BBC for fifteen or sixteen years. 

She started writing her first novel, Sometimes I Lie, when she was 30. In 2019, Fox bought the television rights to Sometimes I Lie. In 2020, Jessica Chastain, Kristen Campo, and Endeavor Content acquired the television rights to His & Hers.

  • Sometimes I Lie. (2018) 
  • I Know Who You Are (2019) 
  • His & Hers (2020) 
  • Rock Paper Scissors (2021) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.