24. heinäkuuta 2022

Poppy Alexander - The Littlest Library


#naistenviikko

Naistenviikon viimeinen päivä, ja nimipäiväänsä viettävät 
Kristiina, Tiina, Kirsti, Kirsi, Krista, Kiia ja Tinja. Onnittelut.
Olen osallistunut Tuijatan naistenviikkohaasteeseen joka päivä naiskirjailijan kirjalla. 
Kiitos Tuijalle haasteesta!

Poppy Alexanderin kepeä feelgood-romaani The Littlest Library / Pikkuruinen kirjasto oli sympaattista kuunneltavaa. Alexander punoo sydäntälämmittävän tarinan kolmikymppisestä Jessistä, jonka elämä saa uuden suunnan menetyksen ja surun myötä. Introvertti ja vetäytyvä Jess on kasvanut isoäitinsä Mimin hoivissa, sillä hänen vanhempansa kuolivat auto-onnettomuudessa tytön ollessa vain parivuotias. Elämä on sujunut ennakoitavasti ilman muita isompia töyssyjä, mutta nyt hänelle hyvin rakas isoäiti kuolee ja Jess saa kaiken kukkuraksi potkut työstään kirjastonhoitajana. 

Jess miettii, miten tästä eteenpäin ja ajelee suruissaan autollaan päämäärättömästi. Hän päätyy Middlemassin pikkukaupunkiin, jossa hänen autonsa tekee stopin. Tällöin Jess huomaa hurmaavan pienen huvilan, Ivy Cottagen, joka on myytävänä ja kiinnostuu siitä. Huvilan omistajan Aidanin mielestä Jess tuntuu sopivimmalta ostajalta, sillä mies ei halua, että Ivy Cottagesta tulisi jonkun kakkoskoti, vaan että joku asuu siinä ympäri vuoden. Tästä hyötyisi yhteisökin enemmän.

Muutoksia pelkäävä, työtön Jess ottaa siis elämänsä suurimman riskin, myy isoäitinsä talon ja muuttaa Middlemassiin. Mukaansa hän pakkaa isoäidin kymmenen isoa kirjalaatikkoa, koska ei mitenkään pysty luopumaan niistä. Kirjoille tuleekin pian käyttöä, sillä Jess perustaa pikkuruisen kirjaston uuden mökkinsä tontilla sijaitsevaan perinteiseen punaiseen puhelinkioskiin. Kirjakioski on hirveän söpö, maan pienin kirjasto, ja se avataan juhlallisin menoin. Hyvin nopeasti kyläläiset löytävät kirjakioskin, lainaavat ahkerasti ja kirjat luovat taikuudellaan kylään yhteishenkeä.

Jessin säästöt hupenevat vinhaa vauhtia ja hän tarvitsisi kipeästi uuden työpaikan. Middlemassissa ei tunnu olevan mitään tarjolla, niinpä hän lähtee työhaastatteluun Birminghamin kirjastoon. Onko Jessin myytävä rakkaaksi tullut Ivy Cottage ja lähdettävä Middlemassista, jonka hän tuntee jo kodikseen? Yllätyksekseen Jess on saanut jo monta hyvää ystävääkin. Rakkausrintamalla on edelleen viileää, sillä yksinhuoltajaisä Aidan ja Jess ovat sopineet olevansa vain ystäviä, vaikka henkilökemiaa löytyy. 

Tässä kirjassa on kaikki feelgood-pointit kohdillaan: Jess on reipas, avulias ja sympaattinen; Aidan rehti, kunnollinen ja komea. Sivuhenkilöt ovat sympaattisia myös, esimerkiksi kolmen lapsen äiti Becky, joka on koulutukseltaan itseasiassa asianajaja, mutta keskittynyt nyt äidin rooliinsa. Kirjastohankkeessa Jessiä tukee täysillä myös keski-ikäinen, drinkkejä rakastava Diana, joka on pystynyt vihdoin kolmenkymmenen vuoden jälkeen jättämään toisen naisen roolinsa.

Feelgood-genreen kuuluu onnellinen loppu, ja se tässä on. Jessin työasiat järjestyvät kuin ihmeen kautta ja Aidan saa ex-vaimonsa kanssa huoltajuuskiistat ratkottua. Ehkä nyt on sopiva hetki romanssille? Ihastuttavaa oli se, että kirjat ja kirjallisuus olivat romaanissa tärkeässä roolissa. Jos kaipaa kevyttä hyvän mielen tarinaa, The Little Library ja Jessin tarina ovat siihen omiaan.


Poppy Alexander - The Littlest Library
Harper Audio 2022
Äänikirjan lukija Caren Cass
__________________

Poppy Alexanderin kotisivu. Hän on julkaissut aiemmin pari joulukirjaa ja pari romaania pseudonyymillä Rosie Howard.Tuijatan naistenviikkohaaste 2022

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa hauskalta teokselta, kiehtova aihe.

  VastaaPoista
 2. Nyt on tullut aika monta kirjoihin liittyvää feel good -kirjaa. On näitä erilaisia kirjapuoteja ja nyt tämä. Mikäs siinä, kirjoissa on tietenkin taikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoja rakastavista lukee mielellään. Mieleeni tulee japanilaisen Natsukawan Kissa joka suojeli kirjoja.

   Poista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.