23. tammikuuta 2016

Viiden kirjan haaste


Löysin tämän haasteen blogista Elämää puolen hehtaarin metsässä ja ajattelin postata tästä lauantain sauvalenkin jälkeen.

Luen talvisin ahnaasti kirjoja kun ei voi olla niin paljon pihalla ja puutarhassa. Kesäisin kaadun raatona sänkyyn, joten lukemiset jäävät iltaisin vain muutamaan sivuun. Luen siis iltaisin - ja sängyssä! Luen paljon espanjaksi, mikä vaikuttaa jonkun verran lukuvalintoihini.

1. Kirja, jota luet juuri nyt
Aloittelin juuri Stephen Freyn Stephen Freyn aikakirjoja. Tykkään hirmuisesti brittihuumorista ja sarjasta Kyllä Jeeves hoitaa. En tiedä yhtään mitä tältä odottaa...

2. Kirja, josta pidit lapsena
Aivan lapsuuden kirjoista ei ole muistikuvaa. Yli kymmenvuotiaana luin lukuisia M.L. Montgomeryn kirjoja, joita lainasin kirjastosta. Anna-sarjaa ja Pientä runotyttöä. Yhden Runotytön sain jopa omaksi.

3. Kirja, joka jäi kesken
Viimeksi on jäänyt kesken Antonio Muñoz Molinan Öinen ratsumies. Sehän on hyvinkin arvostettu kirja, mutta en kerta kaikkiaan jaksa sen pitkiä pisteettömiä lauseita, joihin ajatus hukkuu.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen
Niitä on monta! Saako mainita useamman? Teini-iältä Hemingwayn Vanhus ja meri, sitten myöhemmältä ajalta Pat Conroyn Vuorovetten prinssi, mikä oli aivan kaamea.

Viime vuosilta Sofi Oksasen Puhdistus, jonka olen lukenut kaksi kertaa sekä tietysti nähnyt elokuvankin.

5. Kirja, johon palaat uudelleen
No se on Kjell Westön Missä kuljimme kerran! Olen sen lukenut kolme kertaa, ihan totta! Olen asunut Helsingissä vuosikausia (valitettavasti en enää) ja jotenkin kirjan tapahtumapaikat tuntuvat läheisiltä. Kerta kaikkiaan hieno kirja! Muihin Westön kirjoihin en ole näin ihastunut.

Sitten jos joku alakulo vaivaa luen hyllystä Edgar Vincent Pealen positiivisia ajatuksia. Ja taas mennään!

Minulla on hurjasti aukkoja kirjasivistyksessä, mutta ei se mitään. Luen mikä miellyttää ja sillä hetkellä innostaa. Olen myös kirjannut tämän vuotiseen Helmet-haasteeseen kaavailemiani kirjoja. Lista löytyy blogini yläreunasta.

Vinkki!
Tuore kotimainen Pia Pesosen Maatuska oli aikasten hieno!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

HUOM! Kaikki jonkun mainoslinkin sisältävät kommentit poistetaan. - OBS! All comments containing an advertising link shall be removed.

Kirja vieköön! ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.