15. joulukuuta 2016

Paljasteleva palkintoluukku # 15

Kiitän Kaisa Reettaa Blogger Recognition Awardista. Vastasin tähän jo kesällä, joten nyt vain lyhyesti ja soveltaen. Haasteen ideana on kertoa kuinka oma bloggaaminen alkoi ja antaa ohjeita aloittelevalle bloggarille.

Miksi kirjablogi? No muistin tueksi tietenkin!
Olen monta kertaa ollut tilanteessa, jossa jossain vaiheessa kirjaa tulee déjà vu -tunne. Nyt voin blogistani tarkistaa kuvittelenko vain vai olenko todella sen lukenut. Myös tietoisuus siitä että tulen kirjasta bloggaamaan, saa syventymään tarkemmin, makustelemaan kirjan kieltä ja sanomaa.
Déjà vu sivulla 150 juuri äsken!

Blogin nimi on käyntikortti
Aloittelevalle bloggaajalle sanon samaa kuin Kaisa Reetta: kannattaa nauttia ja blogata omalla tavalla ja omaan tahtiin, bloggaaminen on kivaa. Taukoja silloin kun siltä tuntuu, eihän tässä jäniksen selässä olla, harrastushan tämä useimmille on. Blogin nimen valinta on kuitenkin aika tärkeä päätös. Kirja vieköön! -nimen keksi puolisoni, monta muutakin ehdokasta oli mutta ne ovat häipyneet muististani. Oivaksi nimeksi Kirja vieköön! on osoittautunutkin, sillä samaa teemaa käyttää myös Kirja Suomi 2017 ja Baba Lybeck tulevissa kirjallisuusilloissaan!

Bloggaamisessa parasta
Tähän vastaan samoin kuin kesällä: Ehdottomasti kommunikointi ja yhteys toisiin samasta asiasta innostuneisiin. Bloggarikolleegoilta saa apua, lukuvinkkejä & kaikenlaisia tuulahduksia - tämä on todella hienoa. Kiitän lämpimästi Ullaa ja Kristaa saamastani avusta ja neuvoista! Ennen blogiaikaa olin monta kertaa pulassa miettiessäni mitä nyt kirjastosta hakisin. Sitä pulmaa ei ole enää, vaan lukupino toisinaan melkein kaatuilee.

Suloinen & sotkuinen some
Olen laiska somen käyttäjä, joten blogin somettuminen on vielä vaiheessa. Facebookiin olen sentään jo päässyt, samoin Goodsreadsiin. Twitter-tili on, mutta en käytä. Ehkä ensi vuonna otan sen ja myös Instagramin haltuun.

Ajatuksia ensi vuodelle
Tuleva vuosi on Suomelle hieno juhlavuosi. Suomi100 -organisaatio lupaa juhlaa ja tapahtumaa koko vuodelle. Yle on mukana Kirjojen Suomi -teemalla, Kirjan vuosi ry:llä ja kirja-alan yhteistyöjärjestöillä on hanke Kirja Suomi 2017. On hienoa odottaa tulevaa tapahtumarikasta kirjallisuudenkin juhlavuotta kirjabloggarina!


Haaste on  jo kiertänyt aika paljon blogeissa. Laitan haasteen seuraaville viidelle ja toivottelen kaikille lukijoilleni ja kirjabloggarikavereilleni nautinnollista ja kirjarikasta joulun aikaa!


EDIT - ALOITTELEVA BLOGGAAJA HUOM!
Valitse hyvä ja toimiva osoite blogillesi - tämä on äärimmäisen tärkeä juttu!
Osoitteen muuttaminen on vaikeaa ja vie mennessään lukijatilastot ja linkit puihin.
Katso kommenteista mitä Elegia sanoo!

Lopuksi vielä hiukan hullutellen - kyllä Facebook tietää!



Kulkuset kilisköön, Riitta! Tämä taianomainen joulumaisema sopii sinulle. 
Joulun ilo ja juhlavuus korostavat lämmintä fiilistäsi, ja näytät supersöpöltä 😀!!! 
kävellessäsi talven ihmemaassa. Levität iloa ympärillesi koko vuoden, 
ja nyt voit välittää sitä ihmisille vieläkin enemmän!

Joulukalenteri - luukku 15

9 kommenttia:

  1. Todella hyviä neuvoja aloittelevalle bloggaajalle, todellakin, blogin nimi on todella tärkeä asia. Ja on ihanaa että olen voinut olla sinulle avuksi <3

    Ihanaa joulun odotusta Riitta, joulu lähestyy lähestymistään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinun, tämä introvertti on hiukan sosiaalistunut :) Ihanaa joulunaikaa!

      Poista
  2. Ihana postaus! Minusta on aina mukava lukea, miksi ja milloin kukin on aloittanut bloggaamisen. Myös blogin nimeäminen kiinnostaa ja oli kiva kuulla, miten sinä päädyit omaasi. :)

    Blogin nimi on tosiaan tärkeä, mutta sen voi onneksi muuttaa helposti ilman seuraamuksia. Itse kannustaisin pohtimaan blogin osoitetta tarkemmin, koska sen muuttaminen myöhemmin vaikuttaa moneen asiaan. Minähän olen vaihtanut kirjablogini nimeä useammankin kerran, mutta typerä osoite on edelleen sama: en viitsi siihen kajota, koska kaikki linkitykset sun muut menevät sitten ihan puihin.

    Minäkin olen melko onneton tapaus blogini "mainostamisessa" somessa. Twitterissä olen, mutten oikein tiedä miten olla siellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, osoitetta on kaamean vaikea muuttaa! Itse muutin toisen blogini nimen ja osoitteen kesällä. Lukijatilastot jäivät sille tielleen enkä ole varma toimivatko kaikki linkitykset vieläkään. Tämä on sentään mahdollista jos blogi on uusi eikä postauksia ole paljon. Monen vuoden postausten läpikäyminen on suunnaton urakka, käytännössä mahdotonta.

      Joten siis - hyvä ja toimiva osoite ensin! Blogille ehkä sama nimikin kuten itsellä.

      Kun ryhdyin linkittämään Facebookiin, lukijamäärät kasvoivat reippaasti. Someantipatiasta pitää yrittää eroon :) Ensi vuoden projektiksi?

      Poista
  3. Boa tarde, a primeira imagem é a que vai cativar, o nome escolhido para o blog é perfeito.
    Continuação de boa semana,
    AG

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tengo que decepcionarte AG. Google traductor traduce el nombre de Kirja vieköön como 'Los libros sangrientos'. Pero el nombre más bien significa: Qué los libros lleven consigo! Y eso es lo que de verdad hacen :)
      Muchas gracias por tu comentario y buen semana!

      Poista
  4. Kiva postaus, Riitta!

    Minulle tulee aina vähän orpo olo, kun toiset ovat Facebookissa ja noissa muissa. Minä en ole missään. Tagitkin sain aikaiseksi omaan blogiini, kun sinä niitä toivoit.

    Sinun bloginimesi on aivan huippu. Välitä kiitokset miehellesi.
    Kirja vieköön joulun aikanakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin perustin FB-sivun aivan äskettäin. Tulepa mukaan, yritän etsiä sinut jos olet muuten FB:ssä!

      Kyllä, kirja vieköön joulunakin :) Mukavaa joulunaikaa sinulle Marjatta!

      Poista
  5. Oi, ihana postaus jahienoja neuvoja uusille bloggaajille! Tuo nimijuttu on kyllä tärkeä!

    Kiitos että otit haasteen vastaan Riitta, oli mukava lukea mietteitäsi! <3

    VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.