24. joulukuuta 2016

Jouluyö, juhlayö # 24


Visit Helsinki / Niclas Sjöblom

24. joulukuuta 1828


On luminen joulu Helsingissä, pitkien mustien viikkojen jälkeen lumi tuntuu miltei lämmittävältä, hiutaleet kuin kipinöiltä kasvoilla. Huoneen nurkassa seisoo kuusi, sakea ja läpinäkymätön, metsän täysi olemus. Oksilla paistavat kynttilät, ei metsää valaisten vaan enemmänkin sen synkkyyttä ilmoittaen. Latvassa tuikkii tavoittamaton tähti. Katosta roikkuu himmeli. 

Jouluyö, juhlayö!
Päättynyt kaik on työ.
Kaks vain valveil on puolisoa
lapsen herttaisen nukkuessa
seimikätkyessään,
seimikätkyessään.


Kun katsoo ulos, miten lumi sataa uusien rakennusten päälle, voisi kuvitella olevansa Berliinissä. Suuressa kaupungissa. Ihmiset vain puuttuvat. Lumi sataa tyhjään kaupunkiin. Helsinki on kaunis kaupunki, jos muistaa olla katsomatta vain tätä hetkeä. Toisaalta lumen peittämä keskeneräinenkin näyttää valmiilta. Kristityn on iloittava tulevasta, mutta tässä ja nyt. Kaikki hyvä seuraa ihmisen mukana, minne hän meneekin. Ja kaikki mikä ei seuraa on tarkoitettu putoavaiseksi.


Jukka Viikilä - Akvarelleja Engelin kaupungistaKiitän kaikkia lukijoitani ja ystäviäni kuluneesta vuodesta ja toivotan lämpimästi


Hyvää ja Rauhallista Joulua!Joulukalenteri # 24

2 kommenttia:

  1. Thank you very much for your beautiful wishes, Riitta !!
    Merry Christmas to you, too !!

    VastaaPoista
  2. Beautiful. Merry Christmas.

    VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.