31. joulukuuta 2015

Jordi Sierra i Fabra - Cuatro días de enero


Luin toisen Sierra i Fabran Miquel Mascarell -dekkarin. Cuatro días de enero - Neljä tammikuun päivää sijoittuu Barcelonan tammikuuhun vuoteen 1939, juuri ennen Francon joukkojen saapumista ja kaupungin antautumista. Kirjan juoni - kaksi murhaa - on sivuseikka. Pääosassa on sisällissodan loppuvaiheen kuvaus ja Mascarellin oman elämän vaikeudet.

Ainoa poika on kaatunut Ebron taistelussa, vaimo Quimeta sairastaa viime vaiheen syöpää. Vaimon sairaus estää Mascarellia pakenemasta kaupungista kuten kaikki muut tasavallan virkamiehet ovat tehneet. Kaupunki ei toimi. Kaupunki näkee nälkää ja palelee. Huonekalutkin on pilkottu säpäleiksi asuntojen lämmittämiseksi, ruuaksi on melkeinpä vain linssejä, Negrínin helmiä.

Kolmen vuoden vähäinen ruoka on heikentänyt Mascarellin kuntoa. Hän on väsynyt je hengästyy portaissa, on pyörtymispisteessä. Siitä huolimatta hän täyttää velvollisuuttaan ja jahtaa murhaajaa pitkin Barcelonan katuja. On käveltävä, koska mitään kulkuvälineitä ei ole. Nälkä saa nuoret tytöt antautumaan seksiklubiin kohtalokkain seurauksin. Ja kaupunki odottaa. Odottaa voittajien tuloa.

Innostuin enemmän ensimmäisestä Mascarell-dekkarista, tästä en kovin. Ehkä dekkarikiintiöni on vähäksi aikaa täysi.

Jordi Sierra i Fabra
Cuatro días de enero
Plaza & Janés 2008
**
Ei suomennettu (Neljä tammikuun päivää)
Lainattu kirjastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

HUOM! Kaikki jonkun mainoslinkin sisältävät kommentit poistetaan. - OBS! All comments containing an advertising link shall be removed.

Kirja vieköön! ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.