1. syyskuuta 2016

Emma Chase - Torjuttu


Torjuttu on jatkoa Chasen esikoisromaanille Taklatulle. Sitä en ole lukenut, mutta googlasin mistä on kyse. Komea naistenkaataja Drew lätkääntyy yllättäen työtoveriinsa Kateen. Molemmat työskentelevät Drewn isän yrityksessä investointipankkiiripalveluissa New Yorkissa. He ovat pitäneet yhtä parisen vuotta, mutta nyt taitaa tulla peruuttamaton ryppy rakkauteen ja auvoiseen yhteiseloon.

Kirja alkaa hyvin kuumalla ja kiihkeällä rakastelukohtauksella. Seksiä tihkuu myöhemminkin jonkun verran ja sitten enemmän taas lopussa Drewn kertomana. Kyllä minä Katea ymmärrän, onhan Drew niin vastustamattoman seksikäs! Mutta sitten Katen luottamus Drewhen lopahtaa eräänä kauniina iltapäivänä - suhteeseen tulee särö:

Lobotomiaa tässä tarvittaisiin. Ei mitään hienovaraista - jäänaskali ja vasara, ja minusta tulisi tahrattomien mielten klubin onnellinen jäsen ilman muistoja.

Aisankannattaja - B-luokan bylsijä - Casanovan irvikuva - Dildon korvike - Erektio-ongelmainen - Feikkifallos - Gigolo - Häntäheikki - Ihrapalli - Jormanjatke - Karvaperse - Limanuljaska - Mutamälli - Nilkki - Ongelmajäte - Perkeleen perskärpänen - Runkku - Sovinistisika - Tuhkamuna - Urvelo - Velttokulli - XL-koon paskaläjä - Yrjö - Zombi -Äpäränpenikka - Öykkäri

Nämä kekseliäät (kiitos suomentajalle!) ja rakastavat Drew-epiteetit päässään surraten Kate nostaa kytkintä ja häipyy New Yorkista Ohion Greenvilleen, äitinsä helmaan lapsuuskotiinsa. Hän päättää pärjätä. Ilman Drewta. Prkl soikoon! Greenville on Nykin jälkeen pieni peräkylä, mutta sieltä löytyy Katen tukiverkosto: äiti, tämän miesystävä Gordon sekä ex-poikaystävä Billy. Myös paras naisystävä Delores rientää paikalle. Kate toipuu paapottuna pikkuhiljaa shokistaan. Hänellä on salaisuus, joka vaatii päätöksiä. Tapahtuu monenlaista uhkaavaa ja lopulta Drewkin ilmestyy paikalle. Väärinkäsityksiä selvitellään - ja annetaan anteeksi.

Ja anteeksi voi antaa myös itsekkäistä syistä. Emme anna anteeksi siksi, että se olisi ansaittua, vaan siksi, että se on elintärkeää meille itsellemme. Jotta saamme rauhan, voimme eheytyä. Minä pystyn elämään ilman Drew Evansia. Tiedän sen nyt. Mutta jos saan valita? En ikinä haluaisi.

Allekirjoitan  täysin tuon anteeksiannon tärkeyden, sillä viha ja kauna ovat semmoisia energiasyöppöjä, ettei voimia muuhun jää. Minua ilahdutti myös Katen ystävien lämpö ja tuki kriisin syövereissä. Sekä se, että hän kykeni pitämään oman päänsä Drewta vastaan määrätyissä asioissa, vaikka 'hulluna' Drewhin olikin. 

Esittelytekstin perusteella taisin hiukan erehtyä, sillä tämän tyyppistä kevyttä chicklitiä en juuri ole lukenut sen jälkeen kun teini-iän herttasarjamaiset kirjat jäivät taakse. Chase kuitenkin kirjoittaa pirteästi, näppärästi ja tuoreesti - mikä viehätti kovasti melkein loppuun saakka. Sitten suhteen väärinkäsitysten puimisessa ajauduttiin farssin puolelle. Lopusta löytyi onnen huumaa.

Chase on kirjoittanut Drewn ja Katen tarinalle jo lisää kaksi jatko-osaa. Luulen ettei tule luettua, ei ollut minun genreäni. Mutta uskon, että tämän nuoren kauniin ja seksikkään parin tarina kiinnostaa nuorempia kevyemmän kirjallisuuden ystäviä.

Emma Chase
Twisted 2014
Torjuttu
Suomentanut Helinä Kangas
Bazar 2016
★★
Arvostelukappale - Kiitokseni kustantajalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.