1. toukokuuta 2019

Oodin kierreportaitten lumoissa!



Oodihan on tietysti kokonaisuudessaan aivan mieletön arkkitehtuurin luomus, mutta minusta nämä tummat kierreportaat ovat aivan mahtavat! Kannattaa jättää rullaportaat ja hissit, ja kulkea ainakin kertaalleen ylös tai alas tämä hulvaton portaikko! Ja lukea samalla, mille kaikille ihmisryhmille Oodi on tehty. Wau!

... kiireettömille unelmoijille ahdistuneille orjuutetuille toiveikkaille teeskentelijöille rohkeille karkotetuille harhaanjohdetuille ministereille allergisille pitkille mummoille nörteille lukijoille yksinäisille ulkomaalaisille vanhuksille perheille sedille nihilisteille toisille keijukaisille äänettömille pettyneille vauvoille sinkuille altavastaajille puhumattomille estoisille supesankareille prinsseille haihattelijoille metsästäjä-keräilijöille siirtolaisille tädeille kapinallisille pakkomielteisille aroille ...

Ala-Arkkitehdit ja YIT ovat tehneet upeaa työtä luodessaan keskelle Helsinkiä tämän ihmisten kirjasto-olohuoneen. Matalana ja aaltoilevana Oodi istuu hienosti korkeitten rakennusten keskelle. Kunhan Oodin edessä oleva aukio saadaan kuntoon, se on vielä enemmän edukseen! 







Näytin Oodia vappuaattona vieraalleni ja väkeä oli paljon. Minua hauskuuttivat myös Oodin ikkunanäkymät. Pisteet lasissa eivät ole likaa eivätkä sadepisaroita, vaan tietokoneella tehtyjä täpliä, jotka suodattavat liian auringonsäteilyn.



Helsingissä on tietysti vaikka mitä nähtävää, mutta Oodi on 
yksi takuuvarmasti kiinnostava visiittikohde!

4 kommenttia:

  1. Hienoja yksityiskohtia.
    Oodi on näkemisen arvoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oodin edessä oleva aukio on vielä hyrskyn myrskyn. Siihen on kait kaavailtu ulkoilmakahvilaa. Varmasti tulee olemaan suosittu. Vessa oli myös hauska: unisex, yhteinen miehille ja naisille. Vadelmaleivos oli ihana!

      Poista
  2. Pitääpä piipahtaa Oodissa, kun käyn Helsingissä :) Kun minutkin on kutsuttu ihan kirjallisesti, keijukainen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)) No kun on kerta kusuttu, tultava on! Olisi kiva tietää kuinka monta sataa noita tekstejä on. Hauskat minusta. Joku sanoi, että ei hiljaisuudesta tietoakaan, kun turistit kansoittavat. Aika hiljaista oli minusta kuitenkin.

      Poista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.