28. maaliskuuta 2016

Sieluni hymyt -haaste


Sain tämän haasteen Kaisa Reetalta, kiitos! Haaste on alunperin lähtöisin Pearl Cloverin blogista Iltatähden syttyessä. Ideana on listata pieniä ja suuria asioita, jotka tekevät onnelliseksi:
Listaa ne pienet ja miksei suuretkin asiat, jotka tekevät juuri sinut onnelliseksi, jaa blogissasi tai muualla somessa ja lähde jakamaan hyvää mieltä eteenpäin haastamalla muutkin miettimään syitä olla onnellinen.
Kirjoita siis niin viisi kuin sataviisi asiaa – ainahan näitä voi lisäillä jälkikäteen – ja laita vaikka huoneesi seinälle. :)

Minulla on joitakin ystäviä, jotka harrastavat kiitollisuuspäiväkirjan pitämistä. Itse en semmoista tee, mutta välillä maailman melskatessa ympärillä on hyvä pysähtyä miettimään elämänsä hyviä asioita. Itselleni tärkeitä asioita, jotka saavat sieluni hymyilemään:

 • Puoliso, joka antaa minun harrastaa omiani eikä tunne siitä mustasukkaisuutta.
 • Se että nauramme usein yhdessä. Yhdessä nauraminen on parasta kumppanuutta.
 • Kaksi poikaani. Toista elämä on kohdellut lähes silkkihansikkain, toista rujoin rukkasin. Molemmat ovat sydämessäni ♥
 • Ihanat ystävät, myös täällä blogimaailmassa. Syksystä lähtien olen saanut paljon uusia ystäviä ja kokenut iloa heidän kanssaan. 
 • Meidän Sissi, kissa. Se on niin suloinen karvapeppu ♥ Kun koiramme Hani siirtyi kesällä koirien taivaaseen, tarvitsimme uuden helliteltävän. Muutaman mutkan takaa löytyi Sissi.
 • Upeat kirjat! Löydettyäni kirjablogit olen pysynyt uskomattoman hienossa kirjakannassa. Kiitos teille kaikille, joilta olen lukuvinkkejä saanut!
 • Talven selkä taittuu ihan kohta, piipot nousevat puutarhassa, jouluruusu kurkistaa jo lumen alta. Luvassa aurinkoa, liverrystä ja vihreää - tästä suorastaan hurmioidun!
 • Olen onnellinen siitä, ettei minun tarvitse enää niin hirveästi yrittää miellyttää muita, vaan voin olla oma itseni ja ajatella mitä haluan.
 • Olen kiitollinen terveydestä ja toimivista aivoistani.
 • Tykkään aikaisista aamuista, koska olen aamuvirkku. 
 • Innostus ja inspiraatio. Elämässäni on ollut myös vaikeita vuosia ja alakulon jaksoja. Tällöin luen yleensä jonkun suuren ajattelijan aforismeja alakulosta päästäkseni. Joku noista suurista kirjoitti, että jokaisella pitäisi olla elämässään joku innostus, sillä se on elämän punainen lanka ja pitää elämässä kiinni. Innostuksen kohteet voivat tietysti vaihdella elämänvaiheitten mukaan. Itselläni tällä hetkellä kirjat, puutarha ja espanjankieli.
 • Lapsellisuus. Minusta ei ikinä tule jäykkää tiukkapipoista täti-ihmistä, vaikka ikä niin ehkä edellyttäisi. Tietty lapsenmielisyys ja naivius ei tarkoita tyhmää, vaan pitää uteliaisuutta yllä.
 • Yksinolo. Olen sosiaalinen erakko, yksinolo on minulle välttämätöntä. Tarvitsen sitä jotta päässäni pörräävä haminan kaupunki hiljenee ja rauhoittuu.
 • Zen. Yritän jatkuvasti opetella rauhoittumaan, elämään tässä hetkessä ollen siinä läsnä. Kovin kehittynyt meditoija en ole, mutta joskus harvoin olen näissä pyrkimyksissäni onnistunut.
 • Auringonnousu! Nytkin tuo elämämme edellytys hellii minua tuossa ikkunan takana - ihanaa!

Tämmöistä tänä aamuna. Kiitos Kaisa Reetta haasteesta! Tunnen kirjabloggareita vielä vähän, mutta Ullan haastan! Toivottavasti muutkin innostuvat ottamaan haasteen vastaan.
Tämä on niin hyvä haaste, että taidan kierrättää tätä myös Into & Vimman puolella :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta ja teinkin sen. Ihana haaste.
  http://ullankirjat.blogspot.fi/2016/03/sieluni-hymyt-haaste-ja-arvontamuistutus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Ulla kun otit haasteen vastaan! Keväisenä näyttää alkavan tämä viikko, vihdoin!

   Poista
 2. Riitta, olipa mukavaa että otit haasteen vastaan!

  Ihanaa oli lukea ilonaiheistasi. Huomasin, että messä on monia samoja luonteenpiirteitä, että meissä on paljon samaa, esimerkiksi tuo innostuva lapsellisuus ja tarve ajoittaiseen yksinoloon. Ja Zen on lähellä minunkin sydäntäni...

  <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla Kaisa Reetta <3 Tällaiset haasteet raottavat vähän syvemmälle minuuteen, niin halutessaan. Minusta kannatettava juttu!

   Poista
 3. Liebe Riitta...
  Endlich habe ich mal wieder eine Freundin in Finnland.
  Als ich Kind war, hatte ich viele lange Jahre eine Brieffreundin in Helsinki.
  Kennengelernt damsl durch ein Micky-Maus-Heft, in dem meine Adresse stand.
  Ich habe immer noch einen kleinen Glasvogel von ihr, den sie mir mal zu Weihnachten schickte.
  Ich erkenne eine kleine Seelenverwandtschaft.
  Auch ich bin gerne allein, um meinen Gedanken nachzuhängen.
  Ich lebe jetzt allein seit 19 Jahren. Und ich habe zwei Katzen, die auch bereits 10 Jahre alt sind. Zwei erwachsene Kinder, meine Tochter wird nun 41 J. mein Enkelkind ist 6 J und kommt dieses Jahr zur Schule.
  Dann habe ich noch einen Sohn, der schon 48 J alt wird.
  Mein Gott, wie die Zeit verrinnt...
  Ich wohne hier in der Nähe von Bremen, etwas ländlich, in Norddeutschland.

  Mit Meditation kenne ich mich sehr gut aus.
  Ich habe auch eine APP mit dem Gong einer Klangschale, die mich halbstündlich zur Achtsamkeit erinnert.
  Das ist eine wunderbare Idee.
  Ansonsten kenne ich sehr viele unterschiedliche Meditationen, habe sie alle mal gelernt.
  Ich warte jetzt sehnsüchtig auf wärmere Tage. Es soll kurzfristig etwas wärmer werden. Dann muss ich auch in den Garten :-)

  Dankeschön für deinen lieben Kommentar, darüber habe ich mich sehr gefreut.
  Ganz liebe Grüße von Sophie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liebe Sophie,
   Dein Kommentar erfreut mich sehr. Ich lese ganz gut Deutsch aber screiben ist eine andere Sache :) Vielleicht ist es besser dass ich auf English schreibe ...

   I should concentrate more in meditation and try to learn more. When I walked with my dog I concentrated to be present at the moment. It was wonderful, it seemed as if I saw better, all the colors of the nature were brighter. Great feeling.

   I wish you sunny days! I have not visited Bremen but other cities in Germany - years ago.

   We'll see each other!

   Poista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

HUOM! Kaikki jonkun mainoslinkin sisältävät kommentit poistetaan. - OBS! All comments containing an advertising link shall be removed.

Kirja vieköön! ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.