4. helmikuuta 2018

Blogistania 2017 - äänestys


Blogistania-äänestyksessä kirjabloggaajat valitsevat vuonna 2017 julkaistuista ja bloggaamistaan teoksista omasta mielestään parhaat. Äänestää voi neljässä kategoriassa. Tänään bloggaajat julkaisevat samanaikaisesti omat listansa klo 10.00. Tulokset julkaistaan emäntäblogeissa huomenna klo 10.00. Kätevimmin pääset kurkistamaan tunnelmiin Kotimaiset Kirjablogit -blogista. Itse äänestän kaikissa kategorioissa. Tässä pisteet mielestäni parhaimmille:BLOGISTANIAN FINLANDIA  - emännöi Hurja Hassu Lukija -blogi

Blogistanian Finlandia 2017 -palkinto nostaa esille kirjabloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Äänestys koskee vuonna 2017 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia.

3 pistettä:
'Saatana ensiks tuli punaset pyssyjen kanssa ja vei porsaan. Jättivät paperilapon muka toristeeks, että nytten on tyäväenvalta ottanut teitiltä evästä nälkää näkevälle köyhälistölle ja kuhan valta on tyäväen niin tää teko palkitaan, että orota ämmä huamispäivään asti, sillon on kansat veljet keskenään ja tää on viimenen taisto. '- emäntä Ida Korpela 
Lahtareissa Kannon näkökulma on valkoisten: puhutaan siis vapaussodasta ja komeasti ja ylevästi vapaussotureista. Kovin hohdokkaana ja ylevänä tämä sekalainen ja resuinen sakki ei kuitenkaan näyttäydy, mutta kaikkia heitä ajaa aate ja hurja ryssäviha. Loistava romaani!


BLOGISTANIAN GLOBALIA - emännöi Oksan hyllyltä -blogi

Blogistanian Globalia 2017 -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia käännöskirjoja. Äänestys koskee vuonna 2017 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alun perin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia.

3 pistettä:
Eteläkorealaisen naisen osa näyttäytyy (koti)eläimen osaan verrattavana, jolloin ainoa asia johon nainen voi itse vaikuttaa on hänen oma kehonsa. Yeong-hyen sairas ja epätoivoinen valinta oli näännyttää itsensä nälkään. Perhe ei nähnyt varhaisia skitsofrenian merkkejä, vaan tulkitsi kaikki käytöspoikkeamat vegetarismilla. Vegetaristi on koruton, brutaali ja ravisuttava. Loistavasti kerrottu ja upeasti keksityt juonen yksityiskohdat, etenkin toisen osan mongolitäplä ja sen langossa aiheuttama seksuaalinen himo. Viidakkomaisen runsas, värikäs ja kukkaisa vartalomaalaus hehkui visuaalisesti silmissäni. Ilmeisesti Vegetaristissa on myös poliittisesti kuohuttavat tekijänsä, koska kirjailija joutui mustalle listalle.


BLOGISTANIAN TIETO - emännöi Hannan kirjokansi -blogi

Blogistanian Tieto 2017 -palkinto nostaa esille kirjabloggaajien arvostamia tietokirjoja. Äänestys koskee kotimaisia vuonna 2017 julkaistuja tietokirjoja sekä vuonna 2017 suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä tietokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa tietokirjallisuuden lisäksi myös esseekirjallisuutta, elämäkertoja, asiaproosaa, pamfletteja ja erilaisia oppaita. Myös lasten tietokirjoista äänestetään tässä kategoriassa.

3 pistettä:
Minä maalaan kuin jumala on tarkka ja upea tietoteos, kunnianosoitus Ellen Thesleffille ja hänen taiteelleen. Ellen oli omapäinen ja päättäväinen ja niin itsenäinen kuin nainen hänen aikanaan voi olla. Hän oli nuorena läheinen ystävä avoimesti homoseksuaalin Magnus Enckellin (1870 - 1925) kanssa. Jotain säröä syntyi myöhemmin, mutta nämä kaksi olivat tekemisissä Enckellin kuolemaan asti. Ellen kirjoitti paitsi hurmaavia kirjeitä myös runoja. Tämän Enckellin muistolle:
Minun nuoruuteni sinä. /Yö saapuu - ja hän, joka kaikki tähdet sytytti / hän sammuttaa hehkun sinun rinnastasi / ja piirtää kristalliruusun / minun jäätyneeseen ikkunaruutuuni.BLOGISTANIAN KUOPUS - emännöi Yöpöydän kirjat -blogi

Blogistanian Kuopus 2017 -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia lasten- ja nuortenkirjoja. Äänestys koskee vuonna 2017 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä sekä näille kielille käännettyä lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Ehdolle voi asettaa kustantajien lasten- ja nuortenkirjoiksi määrittelemiä teoksia: romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia. Lasten tietokirjoista äänestetään Blogistanian Tieto -kategoriassa.3 pistettä:
Kirjassa eniten ihastutti Thomasin Starrista luoma aito henkilöhahmo ja hänen tytölle antamansa ääni. Starr puhui rennosti slangia nykynuorten tapaan ja Kaijamari Sivillin suomennos istui hänen suuhunsa valloittavasti. Poikaystävänä oli varakas valkoinen Chris, eikä sekään niin ongelmatonta ollut. Starr itsekin pohti sitä, kieltääkö hän omat mustat juurensa seurustelullaan ja hienossa Williamsonin yksityiskoulussa opiskellessaan. Viha jonka kylvät on tärkeä mustan tytön kirjoittama kirja mustille ja muille ei-valkoisille nuorille. Thomas on itsekin musta ja kasvanut missisippiläisessä slummissa. Kirja on ollut Yhdysvalloissa menestys ja siitä on suunnitteilla myös elokuva.

Blogistania-tulokset selvillä huomenna klo 10.00 emäntäblogeissa! Nyt sitten vaan jännätään!

22 kommenttia:

 1. Tiedon äänet poimittu mukaan laskuihin. Kiitos äänestämisestä!

  VastaaPoista
 2. No jopas, onpa meillä monta yhteistä suosikki! Vaaditaankos ensi vuodelle oma runokategoria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess :) Jännä nähdä mitkä voittavat, hajontaa on.

   Poista
 3. Meillä on kolme samaa kirjaa listoilla 🙂
  Viha jonka kylvät ja Koiramäen Suomen historia. Arvaat varmasti kumpi sai minulta 3 pistettä. Ja Vegetaristi oli minullakin ykkössijalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei liene epäilystä Mai - tulen kurkkimaan!

   Poista
 4. Lahtarit ja Vegataristi ovat meillä samoja. Ja ihanaa, että Scherck on sinun listallasi, koska minulla se oli juuri se vaikea neljäs kirja, joka ei mahtunut Tieto-listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahtareille toivoisin menestystä - niin hieno kirja ja kirjailija <3

   Poista
 5. Lahtarit pääsi minunkin kolmikkooni! Silmukan luin juuri, mutten ollut siihen niin ihastunut kuin odotin. Näistä äänestyspostauksista saa paljon uusia ideoita lukulistalle!

  VastaaPoista
 6. Lahtarit löytyy minultakin ykkössijalta! Muita listaltasi löytyviä en olekaan lukenut, mutta moni niistä kiinnostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukupino huojuu täällä, niin varmaan sullakin tenttikirjojen vierellä!

   Poista
 7. Harmittaa, kun en ehtinyt lukea Minä maalaan kuin jumalaa. Lahtareita yritin, mutta oli liian tehokas, en pystynyt. Väärän kissan päivä, hienoa että sekin on listallasi! Vegetaristi olisi voinut olla omallakin listallani, mutta tämä nimenomainen Murakami ei minusta yltänyt (kirjailijan) parhaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä maalaan kuin jumala on hieno, mutta vaatii aikaa. Kanto hurmasi minut kirjamessuilla, rankkahan se on. Mulla ei ollut kovin paljon Globaliaan sopivia...

   Poista
 8. Lahtarit jäi nipin napin listaltani ja Tristania on nyt puolestaan lukusuunnitelmissani. Vegetaristikin putosi Globalia-listaltani, vaikka hieno on sekin.

  VastaaPoista
 9. Riitta, meillä on yksi sama kolmessa ryhmässä!

  Minulla on paha ongelma: Rakastan niin paljon taidekirjoja, että en pysty arvottamaan niitä paremmuusjärjestykseen.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä oli Lena - hyviä kirjoja luettu :)

   Poista
 10. Hieno kotimainen kolmikko! Upeita kirjoja kaikki.

  Samoin Globaliassa, vaikkei meillä samoja ollutkaan. Kertoo vaan siitä, miten hyviä kirjoja sitä ilmestyykään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja bloggarit lukevat todella laajalla skaalalla, mikä on hienoa!

   Poista
 11. Tulin tutkimaan, olisiko sulla runot päässeet listalle. Toistaiseksi kun itseni lisäksi en ole löytänyt runoja tässä äänestyksessä muilta kuin Tekstiluolan Tuomakselta.

  Ilahdutti, että Ducret'n kirja oli sulla mukana. Omalta listaltani se putosi niukasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokusen vuonna 2017 julkaistun runokirjan luin, mutta vanhemmat puhuttelivat ehkä eniten, kuten vaikka Anja Erämaja ja Susinukke Kosola.

   Ducretista on blogattu hurjan vähän, minusta se oli hienoa & rujoa kuvaa noista mahtimiehistä. Vieläkin Mao ja Il Duce kuvottavat :)

   Poista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

HUOM! Kaikki jonkun mainoslinkin sisältävät kommentit poistetaan. - OBS! All comments containing an advertising link shall be removed.

Kirja vieköön! ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.