28. elokuuta 2019

Jenni Tieaho - The Black Swan




Musta joutsen on nimeltään Jenni Tieahon (s. 1969) upea taidenäyttely, joka sijaitsee Akseli Gallen-Kallelan museon pihalla. Ateljeerakennuksen sisällä on menossa näyttely nimeltään Sielun silmä. Näyttelyn kuraattori on taiteen ja uskonnon tutkija Nina Kokkinen, jonka väitöskirjaan näyttely suurelta osin perustuu. Tieahon mytologiset eläimet sopivat esoteeriseen teemaan loistavasti.

Musta joutsen ja muita kummia näkyjä
Tieahon upeat veistokset näytttävät unenomaisia näkyjä joutsenista ja myyttisistä ihmiseläimistä. Käytetyt materiaalit ovat pääosin luonnonmateriaaleja. Joutsenhahmoon liittyy paljon symboliikkaa, uskomuksia ja myyttejä. Itämeren heimojen muinaisissa uskomuksissa joutsen humanisoitiin ja sen uskottiin olevan yhteydessä tämän maailman ja tuonpuoleisen kanssa. Muistamme Kalevalasta joutsenen Tuonelan mustalla joella, ja kun se lähtee, Lemminkäinen menettää henkensä.  Jean Sibeliuksen  Tuonelan joutsen on upea ja dramaattinen.



Humanisoidut / mytologiset hevoset
Joutsenten lisäksi näyttelyssä on hevoshahmoja, jotka koostuvat puupunoksista ja maitohorsman syysvillasta. Hevonen on vapauden symboli ja silta alitajuntaan. Tieahon ihmis-eläinhahmoissa ihminen saa eläimen aistit ja eläin ihmisen älykkyyden. Hevoshahmot edustavat tietoisen ja vaiston täydellistä sulautumista.







Sielun silmä ja Musta joutsen -näyttelyt Tarvaspäässä 8.9. asti.
Upeat kokemukset!

 Jean Sibelius - The Swan of Tuonela

4 kommenttia:

  1. Olivat nuo Jennin työt niin mahtavia!!!

    VastaaPoista
  2. Hienoja töitä, joita mieluusti tuijottelee pidempäänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat aivan mielettömän upeita - sekä ideat että toteutus!

      Poista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.