29. elokuuta 2019

Tietokirjaviikon kirjavinkkejä

Tällä viikolla vietettävän tietokirjaviikon kunniaksi pieni listaus 
tänä vuonna lukemistani tietokirjoista:




Kun Brasilian sademetsät palavat, yksikään puheenvuoro metsän ja luonnon puolesta ei ole liikaa!


Tämä lisäsi ymmärrystäni japanilaisesta estetiikasta, jota esitteli upeasti




Virve Heininen - Italian valossa
Elin Danielson-Gambogin taidetta on tänä kesänä ollut näytteillä Halosenniemessä.
Naisia tupa täynnä on avoinna 8.9. saakka.






Tämänkin olen merkannut tietokirjatagilla, koska teos on scifin, fantasian ja tietokirjan kombo.


Alkuviikosta kävin tutustumassa Gallen-Kallelan Museossa Sielun silmä -näyttelyyn. Sieltä tarttui mukaan upea Nina Kokkisen väitöskirjaan perustuva Totuuden etsijät, joka paneutuu esoteeriseen henkisyyteen Akseli Gallen-Kallelan, Pekka Halosen ja Hugo Simbergin taiteessa. Postasin jo eilen museon ulkoalueella olevasta Jenni Tieahon vaikuttavasta Musta joutsen -näyttelystä, kuvaraportti museon sisältä tulossa huomenna.

Hyvää tietokirjaviikkoa! Mitä sinulla on luvussa?

12 kommenttia:

  1. Hauska juttu, että en tiennyt tietokirjaviikosta, mutta luen nyt tietokirjaa. Kirja liittyy terveyteen ja hyvinvointiin, aihe, josta olen lukenut aika paljon kirjoja vuosien mittaan. Bloggaus ilmestyy ensi viikolla.
    Hienoja kirjoja olet lukenut Riitta. Metsäkylvyt kuulostaa ihanan mystisiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellou Mai,
      Metsäkylpy ei ehkä meille suomalaisille ole niin käänteentekevä juttu, koska meillä kaikilla on luontoon pääsy suhteellisen helppoa. Mutta jos ajattelee maailman miljoonakaupunkeja, se on tosi tärkeä juttu. Ihmiset ovat aika lailla vieraantuneet luonnosta. Mukavaa viikkoa sinulle.

      Poista
  2. Anonyymi29 elokuuta

    Tässä tulikin vastaan monta kiinnostavaa kirjaa, esimerkiksi tuo Helsinki-kirja ja Kirjeitä jotka mullistivat maailmaa. Täydellinen epätäydellisyys kuulostaa myös houkuttelevalta aiheelta!

    Minulla on lukeminen tökkinyt tällä viikolla, mutta tietokirja on kyllä menossa. Ajattelin vihdoin lukea kirjan Minä olen Malala, koska sain juuri yhtenä päivänä kirjastosta Malala Yosafzain uuden kirjan Meidän oli paettava. Yritän lukea sen hänen oman elämäntarinansa ensin. Se on ollut lukulistallani ilmestymisestään asti - eli ilmeisesti jo monta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat mainitsemasi ovat hyviä, tai kyllä minä näitä kaikkia suositan :) Minullakin on Malalat lukematta... Aika ei riitä kaikkeen. Viikon tietokirjani on Karjalan räyhähenget. Kiinnostavaa juttua poltergeisteista, mutta en saa oikein otetta. Hah, tökkii siis täälläkin!

      Poista
  3. Helsinki-kirja kiinnostaa minuakin. Mehiläistien olen näistä lukenut ja se on todella hieno ja omalaatuinen kirja. Kännö ei sitten enää minuun oikein iskenyt, mutta odotan kyllä mielenkiinnolla mitä kirjailijalta seuraavaksi ilmestyy (toivottavasti jotain on tulollaan...).

    VastaaPoista
  4. Piti siis kirjoittaa, että Kännön Sömnö ei oikein iskenyt minuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)) En ole sataprosenttisen varma, mutta muistelen jostain lukeneeni, että uusi on työn alla. Mielikuvitusta Kännöllä riittää!

      Poista
    2. Vähän pätkii minullakin :) Piti sanomani, että Helsinki-kirjassa oli kuvien ohella hieno historiakatsaus Helsingistä ja Suomestakin.

      Poista
  5. Aion osallistua lauantaina Kostea Helsinki -kaupunkikävelylle, joka on osa tietokirjaviikkoa. Tarkoitus on tutustua ravintoloiden, juopottelun ja ruokailun historiaan Helsingissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa mainiolta! Kiinnostaisi minuakin, mutta on rippijuhlat.

      Poista
  6. Kaikki esittelemäsi kirjat ovat minulle uusia. Luen tietokirjoja tosi vähän, mutta yritänpä skarpata tässä. Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina. Loistavia tietokirjoja ilmestyy vuosittain paljon. En etsimällä etsi, mutta jokunen päätyy lukupinoon. Mukavaa viikonloppua sinulle.

      Poista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.