23. lokakuuta 2020

Kirjamessuilla verkossa - neljä tallennevinkkiä!

Helsingin kirjamessut verkossa alkoivat eilen. Alkuun oli hiukan hämmentävää kun sivuston toiminnassa oli runsaasti häiriöitä. Näin ollen aikaa tuhraantui enkä ehtinyt suorana montaakaan ohjelmaa kuunnella. Mutta aion palata tallenteisiin - ne ovat kertakaikkisen hieno juttu! Tässä muutamia poimintoja torstailta ja perjantailta, joita suosittelen kuunneltaviksi. Livelähetykset ovat menneet, mutta tallenteet ovat kuunneltavissa 8.11. asti. 


Petri Tamminen & Antti Rönkä, isä ja poika, kirjailijakollegat - Silloin tällöin onnellinen
Kirjahan on aivan hurmaava kirjeenvaihtokirja ja keskustelua oli antoisaa seurata. Kirjailijat keskustelivat työskentelytapojensa ja persoonallisuuksiensa eroista. Petri Tamminen on tunnustanut olevansa loputon pilkun ja lauseiden viilaja. Antti on nopeampi tyyppi ja sanonut isälleen ”Kuule isä, ihmiset eivät lue lauseita, he lukevat kirjoja.” Bloggaukseni kirjasta.


Lars Kepler, haastattelee Max Seeck - Peilimies
Tunnustan, etten ole lukenut yhtään Kepleriä enkä Seeckiä, mutta silti haastattelu oli kiinnostava. Lars Keplerin takanahan on ruotsalainen aviopari Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Kirjailijapari kertoi kiinnostavasti kuulumisistaan ja työskentelytavoistaan. Haastattelu oli englanninkielinen, mutta tekstitykset selkeät.


Paula Nivukoski - Mainingin varjo
Olen juuri kuuntelemassa tätä teosta äänikirjana ja halusin kuulla Nivukosken ajatuksia, jotta paremmin ymmärtäisin Evalinaa. Nivukoski sanoo, että pohjalaista kirjailijaa kiinnostavat vahvat henkilöhahmot ja että kirjan upeat meren ja luonnon kuvaukset heijastavat Evalinan sisäisyyttä. Keittiöpiika Marian pohjalaismurre on aivan ihanaa ja vahvistaa hänen hahmoaan. Evalinalle hyvin rakkaan Marian kautta pappilan tytär tutustuu muihin todellisuuksiin ja kenties Marian rohkaisemana uskaltaa rakastua Andersiin. Nivukosken esikoisteoksesta Nopeasti piirretyt pilvet pidin kovasti.


Juha Hurme - Suomi
Vuoden 2017 Finlandia-voittaja  Niemi vei minua täysillä! Suomi on vielä lukematta, mutta värikästä Hurmetta on aivan fantastista kuunnella! Osotan myös tältä kirjalta riemukasta menoa.

6 kommenttia:

  1. Varsinkin Tamminen ja Rönkä sekä Juha Hurme kiinnostavat. Minä pääsen katsomaan näitä vasta ensi viikon lopussa vieraiden ja vierastelujen vuoksi. Pistän muistiin parhaita. Kiitos suosituksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on myös aika kiirettä nyt. Katsoin ohjelmia puolihuolimattomasti, mutta aion palata tallenteisiin. Juurikin nuo mainitsemasi aion kuunnella ajatuksen kanssa!

      Poista
  2. Minua kiinnostaa näistä Hurme eniten. Saatan katsoa tallenteen.

    VastaaPoista
  3. Voitin Annelin arvonnassa messulipu, niinpä olen ollut ruudun ääressä torstaista alkaen. Nämä kannattaa ehdottomasti katsoa. Ennen messuilla kipeytyi jalat, nyt peppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuntelen juuri Hurmeen Suomea. On hänellä sana hallussa!

      Poista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.