1. elokuuta 2022

Kesä- ja heinäkuun luetut


Olen viettänyt runsaan kuukauden bloggauslomaa ja rajoitetettua someaikaa muutenkin. Rentouttavaa on ollut. Äänikirjoitta en ole kuitenkaan ollut ja aikamoinen määrä kuunneltua & luettua odottaakin bloggaustaan. Kesä- ja heinäkuussa bloggasin yhteensä 17 kirjasta, joista suurin osa oli dekkareita. Osallistuin Kirsin kirjanurkan vetämään dekkariviikkoon ja Tuijan naistenviikkohaasteeseen. Heinäkuun päätti klassikkohaasteen postaus. Sally Salminen oli kirkkaasti näiden kesäkuukausien tähti ja kolmantena haluan nostaa Pauli Jokisen kivan dekkarin. Tosin muitakin neljän tähden kirjoja kuunneltuihin mahtui ja muutamalle annoin lisäksi sydämen.
 

Sally Salminen - Katrina ***** Teos 2018/2020 #äänikirja
Vuonna 1936 ilmestynyt Katrina koki uuden tulemisen nelisen vuotta sitten Juha Hurmeen uutena suomennoksena. Kuuntelin sen uudemman kerran kirjabloggaajien klassikkohaasteeseen. Koskettava romaani kertoo Ahvenanmaan saaristoon kuuluvan pienen Torsön asukkaiden elämästä usean vuosikymmenen ajalta 1900-luvun alussa. Keskiössä on komean ja suuripuheisen Klintenin Johanin kanssa avioituneen Pohjanmaalta kotoisin olevan Katrinan rakkaus- ja elämäntarina. Kaikessa karuudessaan ja kurjuudessaan Salmisen romaani on liikuttava, kaunis ja realistinen tarina niin saariston köyhien kuin valtaapitävien elämästäVahva Katrina kestää taipumatta elämän kovuuden ja lasten kuolemat, mutta jaksaa silti tukea rakastavasti heikkoa ja tunteellista miestään. Upea, upea!
 

Sally Salminen - Aikani Amerikassa **** Teos 2022
Kirja piirtää tarkan kuvan siitä, mistä Salminen lähti ja miten hänestä tuli kirjailija. Sally kasvoi 12-lapsisessa köyhässä kalastajaperheessä pienellä Vårdön saarella Ahvenanmaan saaristossa. Kuusi vuotta kotiapulaisena New Yorkin Manhattanin miljoonaperheissä olivat työteliäitä, mutta hän ehti kirjoittaa noina vuosina myös Katrinan, joka voitti ruotsalais-suomalaisen romaanikilpailun ja ilmestyi 1936. Aikani Amerikassa on tietysti erittäin kiinnostava Sally Salmisen oman tarinan ja Katrinan syntyhistorian vuoksi, mutta myös silmiä avaava kuvaus satojen skandinaavisten siirtolaistyttöjen elämästä.


Pauli Jokinen - Jääleinikin kuolema **** Myllylahti 2022
Dekkari on saanut inspiraationsa todellisesta nuoren naisen, selvittämättä jääneestä murhasta. Miljöönä 30-luku & sisällissodan traumoja poteva Helsinki. Murhaa tutkii Arpia Haahti, joka on Helsingin rikospoliisin ainoa punikki, joka outoa kyllä harrastaa miekkailua, oikeistopiirien lajia!Paljon huumoria, todentuntuista ajankuvaa ja 30-luvun Helsingin pimeitä piirejä ja kujia. Aikamoinen sokkelohan juonesta kehkeytyi, mutta viihdyin hyvin Jokisen elävän, seikkailullisen ja vauhdikkaan kerronnan parissa.
 
MUUT KOTIMAISET
Satu Rämö - Hildur **** Wsoy 2022 #äänikirja ❤︎
Sirkku Salovaara - La mia Italia. Ihana, mahdoton Italiani *** Kirjapaja 2021 ❤︎
Tero Somppi - Jengit *** Myllylahti 2022
 
MUUT ULKOMAISET 
Poppy Alexander - The Littlest Library *** Harper Audio 2022 #äänikirja
Tove Alsterdal - Juurakko **** Aula & Co 2021 #äänikirja ❤︎
Kim Faber, Janni Pedersen - Tierra de invierno **** Saga Egmont 2022 #äänikirja
Karin Fossum - Ken sutta pelkää, Kondrad Sejer #3 **** Johnny Kniga 2022 #äänikirja ❤︎
Anna Ihrén - Manttelinperijä ** Word Audio Publishing 2022 #äänikirja
María Oruña - Puerto escondido, Valentina Redondo #1 **** Planeta audio 2018 #äänikirja
María Oruña - Un lugar a donde ir, Valentina Redondo #2 *** Planeta audio 2019 #äänikirja
Xulio Ricardo Trigo - El objetivo del crimen **** Storyside 2022 #äänikirja
Alyson Richman - Pohjoinen Tango **** Saga Egmont 2021 #äänikirja
Veronica Sjöstrand - Sisäpiiri *** Word Audio Publishing 2021 #äänikirja
Veronica Sjöstrand - Ángeles muertos *** Word Audio Puplishing 2022 #äänikirja
 

 Toivotaan, että elokuu on vielä lämmin ja aurinkoinen
- ja tarjoaa timanttisia lukuelämyksiä!
Syksyn kirjojakin alkaa varmaan vähitellen saapua kirjastosta - mikäs sen mukavampaa.

1 kommentti:

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.