27. tammikuuta 2017

Blogistania 2016

Blogistania-äänestyksessä kirjabloggaajat valitsevat vuonna 2016 julkaistuista teoksista omasta mielestään parhaat. Äänestää voi neljässä kategoriassa. Tänään bloggaajat julkaisevat samanaikaisesti omat listansa klo 10.00. Tulokset julkaistaan emäntäblogeissa huomenna lauantaina klo 10.00. Kätevimmin pääset kurkistamaan tunnelmiin Kotimaiset Kirjablogit -blogista.

Itse äänestän kolmessa kategoriassa, lasten- ja nuortenkirjat jäävät pois. Tiedostan, että äänestämäni teokset tuskin kahmivat palkintosijoja. Vuoden aikana kirjablogeissa on noussut suosikeiksi kirjoja, joita itse en ole vielä lukenut. Mutta äänestää pitää aina, eikö vaan!Blogistanian Finlandia
- emäntänä Lukutoukan kulttuuriblogi
Äänestys koskee vuonna 2016 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia. 3 pistettä:
Eurooppalaisissa unissa oli vahva ja hypnoottinen ote. Puikkonen asettui upeasti hahmojensa sieluun ja ajatuksiin. Kunkin henkilön puhe oli hahmolleen sopivaa ja osuvaa. Valtavan hienoa henkilökuvausta ja mielikuvituksellista tapahtumien ja henkilöhahmojen nivomista toisiinsa. Kirja teki vahvan vaikutuksen. - Eikä vaikutus ole haalistunut vieläkään!Blogistanian Globalia 
- emäntänä Yöpöydän kirjat
Äänestys koskee vuonna 2016 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alun perin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia. 3 pistettä:
Rauhattomissa Ullmannin muistot ja se mitä hänelle on kerrottu sekoittuvat toisiinsa. Kirjailijan vapaudella hän käyttää myös fiktiota. Sydämeenkäyvä, koskettava ja mestarillisesti kirjoitettu romaani. Katriina Huttusen eleetön suomennos tavoitti hyvin romaanin hengen. Lukunautinto!BlogistanianTieto 
- emäntänä Kirjakaapin kummitus
Äänestys koskee kotimaisia vuonna 2016 julkaistuja tietokirjoja sekä vuonna 2016 suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä tietokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa tietokirjallisuuden lisäksi myös esseekirjallisuutta, elämäkertoja, asiaproosaa, pamfletteja ja erilaisia oppaita. Myös lasten tietokirjoista äänestetään tässä kategoriassa.

3 pistettä:
Kielen elämän asiasisältö on runsas, vahva ja vankka, mutta silti Kotilainen esittää faktansa äärimmäisen kiinnostavasti ja ymmärrettävästi. Kaikesta huokuu hänen oma innostuksensa ja rakkautensa suomen kieleen. Ja se tempaa myös lukijan mukaansa. En ole koskaan aiemmin lukenut yhtä vetävästi, rennosti ja nasevasti kirjoitettua tietokirjaa.


Blogistania-tulokset selvillä huomenna klo 10.00 emäntäblogeissa!


Nyt sitten vaan jännätään!

13 kommenttia:

 1. Rauhattomat oli ihana! En ehtinyt kirjoittaa siitä, joten ei päässyt osaltani äänestykseen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halunnut listata Globaliaan kuin sen. Lukunautinto!

   Poista
 2. Lempi tosiaan meillä molemmilla mukana. Minä mietin myös Säädyllisen ainesosan nostamista, mutta sitten se jäi ns. rannalle.

  2016 oli kyllä hieno kirjavuosi!

  T. Lumiomenan Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rannalle jäi moni hieno. Arvoin Lempin ja Laudaturin välillä - Lempi voitti!

   Poista
 3. Arvaa mitä, ei yhtään samaa kirjaa, mutta lukuvinkkejä kylläkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD vaikea oli näitä valita.

   Poista
 4. Sinullakin on Säädyllinen ainesosa. :) Todella vaikea oli tänä vuonna valita kotimaisia ehdokkaita, koska hienoja oli niin paljon.

  VastaaPoista
 5. Lempi ja Eurooppalaiset unet ♥

  VastaaPoista
 6. Kyllä olisin voinut kaikkia näitäkin äänestää. Eurooppalaiset unet: hieno ykkönen (mulla kakkonen)!

  VastaaPoista
 7. Säädyllinen ainesosa<3 Eurooppalaiset unet alkavat hätyytellä rauhaani:)

  VastaaPoista
 8. Säädyllinen ainesosa sai minultakin ääniä. Hienon hieno kirja! Kotilaisen kirja pitääkin ottaa tutustumislistalle. Sopii luettavaksi maamme juhlavuotena. :)

  VastaaPoista
 9. Lempi on minullakin. Nyt kyllä meni Kielen elämä lukulistalle, kuulostaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 10. Luin tuon Kielen elämän pääpiirteittäin, mutten ehtinyt blogata siitä. Kotilainen osaa kyllä yleistajuistaa!

  Minäkin nostin lopulta Eurooppalaiset unet ykkössijalle Finlandiassa!

  VastaaPoista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

HUOM! Kaikki jonkun mainoslinkin sisältävät kommentit poistetaan. - OBS! All comments containing an advertising link shall be removed.

Kirja vieköön! ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.