31. tammikuuta 2017

Tammikuun top 5


Tammikuussa tuli luettua aika reippaasti kun talven säätkin oli mitä oli. Luin yhteensä 20 kirjaa, sekä kotimaista että ulkomaista.  Ulkomaiset olivat elämyksellisimmät tässä kuussa: Elena Ferranten Napoli-sarja oli aivan loistava samoin Laurent Binetin HHhH. Tässä Top 5 lukujärjestyksessä - ensin luetusta tuoreimpaan.

Lari Kotilainen - Kielen elämä ***** Siltala 2016 

Kielen elämän asiasisältö on runsas, vahva ja vankka, mutta silti Kotilainen esittää faktansa äärimmäisen kiinnostavasti ja ymmärrettävästi. Kaikesta huokuu hänen oma innostuksensa ja rakkautensa suomen kieleen. Ja se tempaa myös lukijan mukaansa. En ole koskaan aiemmin lukenut yhtä vetävästi, rennosti ja nasevasti kirjoitettua tietokirjaa.
Elena Ferrante - Those Who Leave and Those Who Stay ***** Europa editions 2014/2015

Ferranten napolilaissarja on mestarillinen poikkeuksellisen ystävyyden kuvaus. Se on mestarillinen naisen elämänkaaren kuvaus, ja myös mestarillinen kuohuvan aikakauden kuvaus. Kirjailijan kerronta on täyttä timanttia, raakaa ja raapivan suoraa. Paikoin tuskastuttavan yksityiskohtaista, mutta dialogien nyanssit piirtävät hahmoista tarkkaa henkilökuvaa. WAU, WAU, WAU!Laurent Binet - HHhH ***** Gummerus 2015

Binet kirjoittaa äärettömän hyvin. Kirjan kliimaksi, Operaatio Anthropoidin tapahtumat on kerrottu trillerimäisellä imulla, jolle ei ole vertaa. Ei haitannut vaikka tiesi lopputuloksen. Luin henkeä pidättäen ja kääntäen sivuja kiihtyvällä vauhdilla. Aivan loistava kirja. Elämys isolla E:llä.

Terhi Törmälehto - Vaikka vuoret järkkyisivät **** Otava 2017


Vaikka vuoret järkkyisivät kertoo nuoren naisen kokemuksen helluntailaisuudesta. Törmälehdon tietämys on vankkaa, ilmeisesti hän tuntee liikkeen omakohtaisesti. Helluntailaisuuden pääpiirteet tulevat tiukkuudessaan hyvin esiin. Kielillä puhumisen tärkeys korostuu, koomisinekin piirteineen. Kirja on loistavasti kirjoitettu. Törmälehdon kieli on hyvin valmista, tavattoman kaunista ja soljuvaa. Herkkä ja kuvaileva kerronta kevensi runsasta uskonnollisuutta.Saas nähdä miten lukutahdille helmikuussa käy - luulen että hidastuu. Tammikuussa mukana oli melko ohuita kirjoja. Nyt aloitin Lemaitren Näkemiin taivaassa / Minerva 2014. Vaikuttaa hienolta, mutta sen kanssa menee aikaa!

5 kommenttia:

 1. Ehditpä lukea paljon. :) Itse olen tyytyväinen 13 luettuun, joukossa oli kuitenkin ennätykselliset 4 viiden tähden kirjaa. Kielen elämä kuulostaa hienolta, pitääpäs laittaa lukulistalle. Tiedon lukemisessa on minulla tsempin paikka, ja tuo kirja sopisi tähän juhlavuoteen erinomaisesti muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tieto on minullakin lapsipuolen asemassa. Mutt Kielen elämää suositan lämpimästi! Kotilainen on sitäpaitsi loistava kynäniekka!

   Poista
 2. Eikö mennytkin nopeasti ja kevät keikkuen tulevi <3
  Kiinnostuin ensin Törmälehdon kirjasta, siinä on kaunis kansikuva, joka tällaista kauneuden ihailijaa ihastuttaa. Helluntalaisuus, ei kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä odotan ns. kieli pitkällä :) Onneksi on kirjat! Sitten aikaa kuluukin enemmän ulkona. Vierastan lahkoja ja fanaattista uskonnollisuutta, mutta kyllä Törmälehdon kirja oli hyvä lukukokemus.

   Poista
 3. Oikein hieno määrä luettuja heti vuoden alkuun! Mulla kertyi 18 luettua ja pakko ola tyytyväinen. /Tiia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi - Thank you for your comment ♥ Poistan kaikki jonkun mainoslinkin sisältävät kommentit. All comments containing an advertising link shall be removed.

Kirja vieköön! ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja. Blogger-blogina Kirja vieköön! noudattaa Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.