3. tammikuuta 2017

Kirjablogit ja 101 kirjaa


Suomi 100 -juhlavuosi on myös kotimaisen kirjallisuuden juhlaa - koko vuoden! Tänään se alkaa, juhlavuoden  iloinen & innostava kirjallisuuspöhinä ja -kuhina ❤︎ Ylen Kirjojen Suomi -sivusto on auki - linkki löytyy kätevästi oikeasta sivupalkista - senkun klikkaat! 

Sivustolta löytyy vaikka mitä, mm. Suomen 100 itsenäisyyden vuotta kattava 100 kirjan kirjalista - käy kurkkaamassa! Hankkeessa mukana olevat 81 kirjablogia lukevat ja bloggaavat näistä kirjoista koko vuoden, tahdilla kaksi kirjaa / viikko, alkaen 10.1.

Vuoden lopussa Kirjablogit ja 101 kirjaa -blogitekstejä on koossa sata ja hanke huipentuu vuoden 2017 kirjan esittelyyn. Oma bloggaukseni on vasta marraskuun alussa, sillä arvonnassa kohdalleni osui vuosi 1931 ja Pentti Haanpään mielenkiintoinen ja kiistelty teos Noitaympyrä.


Ylen kirjojen Suomi jakaantuu kahteen sisarteemaan - 101 kirjaa & Sadan vuoden kirjat
Kirjalista on molemmissa sama, mutta niitä ruoditaan hiukan eri näkökulmista. Kirjat ovat Seppo Puttosen ja Nadja Nowakin valitsemia. Valinnat eivät noudata kirjallisuushistorian kaanonia, vaan joukossa on paljon yllätyksiä. Kaikki kirjat kertovat Suomesta jotain kiinnostavaa ja tuovat esille uusia näkökulmia, joista myös kirjablogit kertovat, kukin omalla tavallaan.

Teoksiin on kiteytynyt olennaista kirjan syntyajan henkisestä ilmapiiristä, yhteiskunnallisista tapahtumista tai ihmisen sisäisestä muuttumisesta. Valitut kirjat ovat kauniita, rosoisia ja joskus sirpaleisia kuvia ihmisten ja Suomen murroksista. Ne kertovat, miten meistä on tullut teollistunut ja itsenäinen kansakunta, sanoo toimittaja Seppo Puttonen.

Ohjelmien keskustelijoina eri medioissa on suomalaisia kirjailijoita ja kulttuuripersoonia mm. Paleface, Rosa Liksom, Anja Snellman, M.A. Numminen, Kaari Utrio, Martti Suosalo, Jari Tervo ja monia muita.

Kampanjan tärkeimmät mediat & linkit - molemmille teemoille yhteiset:
- täällä myös kaikille avoin Kansalliskirjaston kokoama verkkokirjasto!
Yle Areena 
Facebook: Yle Kirjojen Suomi
Twitterissä #kirjojensuomi
Ylen nettisivusto täydentyy jatkuvasti, sieltä selviää mikä juuri nyt puhuttaa! 
Button myös ylhäällä sivupalkissa!

101 kirjaa - Aamu-tv - 10.1. alkaen, pääosin tiistaisin ja torstaisin
Sadan vuoden kirjat - Yle Radio 1 - 10.1. alkaen tiistaisin ja torstaisin

Kotimaiset Kirjablogit 
Facebook: Kotimaiset Kirjablogit
kotimaisetkirjablogit.blogspot.fi
Blogi on UUSI ja juhlavuoden kunniaksi avattu. Pysyt helposti kartalla - liity lukijaksi - button myös sivupalkissa!
101 kirjaa -hankkeessa on mukana 81 kirjablogia, mutta kirjablogeja on Suomessa toki paljon enemmän. Kotimaiset Kirjablogit listaa sivuillaan melkein 200! Kirjablogeissa julkaistaan vuosittain tuhansia kirja-arvioita, jotka tavoittavat satojatuhansia lukijoita. Kirjablogeja pitävät sekä lukuharrastajat että kirja-alan ammattilaiset.

101 kirjaa -kampanja haluaa innostaa suomalaisia lukemaan enemmän!
Kotimainen kirjallisuus on täynnä tarinoita, jotka kuvaavat Suomen muuttumista. Ne kertovat meidän oman tarinamme. Hankkeen tarkoitus on innostaa suomalaisia lukemaan lisää kaunokirjallisuutta. Hankkeella on tusinan verran kummeja mm. Antti Tuuri, Sanna Stellan, Kauko Röyhkä, Maija Vilkkumaa, Juha Itkonen, Marian Abdulkarim ja Emmi Itäranta.

Kirja Suomi 2017 on suomalaisen kirja-alan yhteistyöhanke 100-vuotiaan Suomen hyväksi. Kirja-Suomi edistää lukemista ja kirjallisuuden näkyvyyttä koko itsenäisyyden juhlavuoden ajan. Tapahtumat ja teemaviikot pyörivät läpi vuoden, erityisesti esiin nousee suomalainen tietokirjallisuus. Hanke kytkeytyy osaksi Valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -juhlavuotta.
Facebookissa: KirjaSuomi 2017
www.kirja-suomi.fi
Seuraa kätevästi tapahtumia - button myös sivupalkissa!


On inspiroivaa
olla mukana näissä kirjallisuuden
Suomi 100 -hankkeissa. 
Innostu sinäkin kirjallisuudesta
ja lue enemmän
kotimaista kaunokirjallisuutta.
Ylen yhteistyökumppaneina Kirjojen Suomessa ovat mm. Kansalliskirjasto, yleiset kirjastot, kirjastot.fi, Kirjastokaista.fi, Kirjasampo.fi, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Svenska Litteratursällskapet i Finland, Opetushallitus, Äidinkielen Opettajien Liitto, Kansalaisopistojen liitto, Helsingin työväenopisto, Lukukeskus, Kulttuuria kaikille, Kirjan vuosi ry., Tietokirjailijat ry., Moomin Characters Oy, Ellibs Oy, Sanasto ry., Kopiosto ry., Suomen Kustannusyhdistys ry., Helsingin yliopisto, suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitos, Celia, Kotimaiset kirjablogit sekä kustantajia ja kotimaisen kirjallisuuden tutkijoita.

Koko vuosi kirjallisuuden huumaa & juhlahumua.
Kotimainen kirjallisuus vieköön meidät huikeisiin lukuelämyksiin!

2 kommenttia:

  1. Onko sinulla jokin kirja arvioitavana? Minulle arpaonni antoi yhden suosikeistani Kissani Jugoslavia vuodelta 2014.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmoittauduin jälkijunassa, siksi osui Pentti Haanpään Noitaympyrä vuodelta 1931. Ei ole tuttu, kurkkailtuani hiukan taitaa olla melkoinen!

      Poista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

Kirja vieköön! ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.