22. joulukuuta 2021

Viihdettä joululomalle x 4


JULIE CAPLIN,  JENNY COLGAN,  SARAH MORGAN & DANI REDD
 
Meille tuli kaksi kissanpentua, siis aivan vahdittavia hönttejä. Niitä vahtiessa ja leikittäessä olen kuunnellut kevyitä joulukirjoja englanniksi. Tällaiset kirjat eivät vaadi herkeämätöntä keskittymistä ja ovat olleet omiaan verestämään ruosteessa olevaa englantiani.

Julie Caplin - The Cosy Cottage in Ireland ****
Harper Collins 2021
Äänikirjan lukija  Victoria Fox

Julie Caplinin The Cosy Cottage in Ireland ei ole joulukirja, mutta samaa romanttista hyvän mielen genreä. Juristi Hannah on työnarkomaani, joka asuu ankeassa asunnossa Manchesterissa eikä elämään mahdu muuta kuin työ. Kollegoitaan hämmästyttäen Hannah ottaa yllättäen virkavapaata ja lähtee Irlantiin kokkauskurssille. Ensimmäisenä iltanaan Dublinissa Hannah riehaantuu tavoistaan poiketen ja viettää kuuman yön komean Conorin kanssa. Mutta voi kauhistus - Conorkin ilmaantuu maailmankuuluun Killorgallyn kokkikouluun! Mitä mies siellä tekee, selviää kirjasta. Parasta tässä kirjassa oli kuunnella eri murteita, sillä kokkauskurssilaisista osa oli Irlannista, osa Skotlannista - kerrassaan mainiota! Viihdyttävää ja kevyttä, mutta lukijan eläytyminen eri hahmoihin tuntui oudolta. Suomalaiset lukijathan lukevat neutraalisti, joten näköjään minulta vie aikaa tottua.

______________________________________________


Jenny Colgan - The Christmas Bookshop ***
Harper Collins 2021
Äänikirjan lukija Eilidh Beaton

Jenny Colganin The Christmas Bookshop oli juoneltaan hellyttävä, mutta tässäkin lukijan eläytyminen tekstiin oli melkoisen ärsyttävää, tai ainakin hyvin outoa suomalaisiin lukijoihin tottuneelle. Tavaratalosta lomautettu Carmen lähtee rahapulassaan vastentahtoisesti täydellisen sisarensa Sofian täydelliseen perheeseen Edinburghiin. Sisko Sofia on menestyvä juristi ja odottaa viimeisillään neljättä lastaan, joten Carmenin apu kelpaa, vaikka siskosten välit eivät ole kummoiset. Sofia järjestää siskolleen myös joulukuuksi työpaikan konkurssikypsässä McCredien kirjakaupassa, joka on pölyttynyt ja nuhjuinen. Kouluja käymätön Carmen saa kaupassa ihmeitä aikaan: pitkä jono kiemurtelee jouluikkunaa katsomaan ja signeerauskeikalle puotiin saapuu omalaatuinen maailmankuulu bestselleristi, joka alkaa piirittää Carmenia. Ehkä kirjakauppa pelastuu Carmenin nevokkuuden ansiosta? Joka tapauksessa siskon perhe ei enää niin vastenmieliseltä tunnu.


Sarah Morgan - The Christmas Escape ***
Harper Collins 2021
Äänikirjan lukija Rose Robinson

Sarah Morganin The Christmas Escape vei pois harmaasta ja sateisesta Etelä-Suomesta, sillä tapahtumat sijoittuvat satumaisen kauniiseen ja lumiseen Ruotsin Lappiin. Christy Sullivan meni naimisiin pika pikaa, koska oli raskaana. Christy osaa tehdä kodistaan hurmaavan jouluisen, mutta tunteistaan tai mistään ’oikeista’ asioista hän ei osaa miehensä kanssa puhua. Joululoma Lappiin on varattu, mutta nyt aviomiehellä on kriisi ja Christy värvää sydänystävänsä Alixin ja miehensä bestmanin Zacin matkustamaan etukäteen Lappiin neljävuotiaan tyttären kanssa heidän jäädessään pariksi päiväksi puhumaan asioistaan. Alixille matka Lappiin Zacin kanssa on koetteleva, sillä heitä hiertää vuosien takainen yhden illan juttu. Genreen ja jouluun kuuluu, että ongelmat selviävät ja romantiikka kukoistaa lopulta molempien parien välillä.

______________________________________________

Dani Redd - The Arctic Curry Club ****
Harper Collins / Avon 2021
Äänikirjan lukija Zoha Rahman

Dani Reddin esikoisteos The Arctic Curry Club ei ole varsinainen joulukirja, mutta tapahtuu lumisissa maisemissa Huippuvuorilla. Intialaisenglantilainen Maya matkustaa poikaystävänsä Ryanin kanssa Huippuvuorille, jossa Ryan tutkii jääkarhuja. Mayaa ahdistaa yksinäisyys, kaamoksen pimeys ja paukkuva pakkanen eikä suhde Ryaniinkaan oikein kukoista. Yksinäisenä hetkenä Maya avaa edesmenneen äitinsä reseptikirjan, jonka mukaan hän alkaa tehdä intialaista, mausteista ruokaa. Intialainen keittiö avaa Mayalle kokonaan uuden maailman, hän saa ystäviä ja työpaikankin Longyearbyenin uuden hulppean ravintolan kokkina. Ruokien tuoksut palauttavat Mayan mieleen myös muistoja lapsuuden Bangaloresta. Tässä kirjassa parasta oli originelli teema ja erilainen miljöö. Mayasta kasvaa itsenäinen ja omalla osaamisellaan pärjäävä nuori nainen, jonka ei tarvitse tukeutua etäiseen poikaystäväänsä.  

4 kommenttia:

 1. Kiinnostavia ja varmasti piristäviä viihdekirjoja. Saitpa aimo annoksen englannin harjoitusta! Vai luetaan siellä niin eläytyen. Sama ero Suomen ja muun maailman välillä oli, kun menin Ecuadoriin. Luulin, että radiosta tuli joku mainos, kun siinä puhuttiin niin vauhdikkaasti ja innostuneesti, mutta ne olivatkin uutiset! Suomessa on tottunut niin monotoniseen uutistenlukuun.

  Ihanaa, kun kissanpennut ovat nyt tulleet teille! Niiden kanssa menee joulu mukavasti ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama on espanjankielisten äänikirjojen kanssa. Kaikkia ei kestä kuunnella. Hyvää joulua.

   Poista
 2. Kivan oloisia kirjoja! Olen itse tosi huono lukemaan viihteellisempää lukemistoa, mutta jospa taas ensi vuonna haastan itseäni sellaisella kirjalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipähän näistä mitään mieleen jää :))

   Poista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.