9. heinäkuuta 2016

Blogistanian kesälukumaraton


Päätin extempore osallistua Blogistanian kesälukumaratoniin. Ideana on käyttää 24 h lukemiseen tänä viikonloppuna. Tarkemmat ohjeet ja lukumaratonin säännöt löytyvät Ja kaikkea muuta -blogista.

En ollut tähän yhtään varautunut, mutta katsotaan miten elämäni ensimmäinen lukumaraton sujuu. Maratonin aloitan tänään noin 18.00 ja lopetan siis huomenna 18.00.


Luen yleensä yhtä kirjaa kerrallaan. Nyt on kesken Carol Shieldsin Kivipäiväkirjat. Aloitin eilen illalla olen nyt sivulla 46. Ensivaikutelmani ovat ihastuneet, pidän kovasti tyylistä. Pulitzerin arvoinen totta tosiaan.

Jos siltä tuntuu, voin kurkkia myös Carol Shieldsin Pikkuseikkoja ja Julie Murphyn Dumplinia.

Päivitän tähän miten lukeminen sujuu.

La 20.00
84 sivua luettu, ei valitsemaani kirjaa voi nopeammin lukea... Jatkoin Kivipäiväkirjojen parissa. Tykkään kovasti, hurjan kiva ote kerronnassa ja tekstissä. Daisy Goodwillin äiti kuoli tytön synnytyksessä, isä oli yksinkertainen kivenhakkaaja. Mutta sitten isä kameleonttimaisesti muuttui loistavaksi puhujaksi ja menestyneeksi liikemieheksi. Daisy on juuri mennyt kihloihin... Olikohan se sulho Harold tai jotain sinnepäin...

Pieni paussi ja sitten jatkuu. Jotenkin on jännä tunne, kun tietää muidenkin lukevan :) Lukuiloa kaikille!

Su 7.00
Luettu yhteensä 210 sivua. Väsähdin illalla aika aikaisin, kun olin puuhannut monta tuntia pihalla.

Su 13.15
Luettu yhteensä 349 sivua. Sain Carol Shieldsin Kivipäiväkirjat loppuun. Sen verran oli painavaa tekstiä, että luulen lukemisteni olleen tässä. Ei mahdu aivoihin lisää vaikutelmia.

Siirryn joka tapauksessa klo 16.00 katsomaan Wimbledonin miesten finaalia. Sen jälkeen tulee sekanelinpelin finaali, jossa pelaavat Henri Kontinen & Heather Watson! Ensimmäinen suomalainen Grand Slamin finaalissa - wau!

Su 16.00
Loppusaldo 413 sivua. Luin vielä alkua Shieldsin Pikkuseikoista, mutta veto oli jo aika vähissä.

Mitä tästä ensimmäisestä lukumaratonistani opin
No ainakin sen, ettei kannata itseään väsyttää useamman tunnin puutarhapuurtamisella maratonin alla. Ja sen, että jos sivumääriä metsästää, kannattaa valita joku kevyt, esim. dekkari.

6 kommenttia:

 1. Ihanaa maratonia, Riitta! Tämä maratonaaminen on ihanaa, kun saa vaan lukea ja lukea. Dumplinin luulisin olevan todella hyvä kirja maratonille, minä ainakin nautin siitä kirjan lukiessani. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa Krista! En ottanut vielä lukuun Dumplinia, kun tuo Kivipäiväkirjat vie niin hyvin... Mukavaa maratonia sinulle!

   Poista
 2. On ihanaa kun voi vaan rauhassa lukea - ihan luvalla :-) Minusta myös tieto siitä, että niin moni muukin lukee samaan aikaan tuo tähän ihan oman tunnelmansa - ja ilmoittautuneitahan on yli 80...
  Mukavaa maratonpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa Minna kun ehdit täälläkin piipahtaa! - Kyllä täytyy sanoa, että aivoissa surraa juuri nyt :))

   Poista
 3. Hyvää maratonia! Carol Shieldsiä minunkin pitäisi lisää lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipäiväkirjat oli aivan wau! Joskin keskittymiseni hiukan herpaantui lopussa. Lukupinossa ovat häneltä Ruohonvihreää ja Pikkuseikkoja, joista monet bloggarit ovat pitäneet.

   Antoisaa maratonia Jassu!

   Poista

Kiitos kommentistasi - Thank you for your comment ♥ Poistan kaikki jonkun mainoslinkin sisältävät kommentit. All comments containing an advertising link shall be removed.

Kirja vieköön! ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja. Blogger-blogina Kirja vieköön! noudattaa Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.