24. heinäkuuta 2016

Naistenviikko: Andrea Maria Schenkel - Bunkkeri


Ahdan naistenviikolle vielä yhden tynkäpostauksen... Tämä oli minusta jotenkin kaamea kirja, ja aika sekainenkin se oli... Loppuratkaisukin oli hiukan hämärän peitossa, en tiedä minne toinen päähenkilöistä päätyi.

Monika työskentelee käytettyjä autoja myyvässä liikkeessä. Hän on yksin myymälässä työpäivän päättyessä kun hänet kidnapataan. Kidnappaaja vie Monikan syrjäiseen myllyyn, sen alla olevaan bunkkeriin. Monika herää pimeässä, kädet sidottuina ja alasti.

Kidnappaaja kuitenkin pitää naisesta huolta, tuo ruokaa ja juomista - eikä vaikuta raiskaajalta. Pian kidnappaaja uskaltaa näyttäytyä, ja hän alkaa vaikuttaa Monikasta tutulle. Onko hän Hans, jonka Monika passitti vuosia sitten vankilaan?

Molempien menneisyydestä paljastuu kauhistuttavia salaisuuksia kun näiden kahden kissa- ja hiirileikki etenee.

Kun tulen täyden sangon kanssa takaisin, tyttö on polvillaan nuotion vieressä, nostelee mustaa kopukkaa, jonka kädet ja klapi yhdessä muodostavat, ja puhuu sekavia. Hän on tärähtänyt. Viinaa! Tytön on saatava viinaa, se turruttaa kivun, sitä tarvitaan puuduttamiseen ja hiilen irrottamiseen käsistä. Ensin on saatava hehku sammumaan. Juoksutan vettä hänen käsiensä väliin, kuuluu sihinää, nousee savua.

Tämä tuntui minusta jokseenkin sairaalle tarinalle. Hyvinhän tämäkin oli kirjoitettu, mutta ei ollut minun juttuni. Anteeksi nyt vaan, mutta en jaksa tästä perusteellisemmin blogatakaan. Postaus kuitenkin itselleni muistiin.

Pari perusteellisempaa arviolinkkiä kiinnostuneille: Susa / Järjellä ja tunteella ja Annika / Rakkaudesta kirjoihin

Andrea Maria Schenkel
Bunker 2009
Bunkkeri
Suomentanut Leena Vallisaari
Gummerus 2011
★★★ Annan kolme tähteä, koska taidokashan tämä oli, vaikka ei minua miellyttänyt.
Kirjastosta

4 kommenttia:

 1. Ensin kun luin nimen,ajattelin hmm mielenkiintoinen kirja. Sillä bunkkerissa olen joskus käynyt tai useissakin.Mutta juoni tietenkin aina tuota samaa,ehkä en luekaan..kyllä aiheesta saisi muutakin kuin noita juttuja, vaikka jännärin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Schenkel taitaa psykologisen kauhun, mutta en katso kauhuleffojakaan, joten ei minulle.

   Poista
 2. Schenkel on taitava! Pidin tästä, mutta unohtumattomaksi jäi hänen toinen teoksensa Hiljainen kylä. Lue jos ehdit. Vaikenevat kylät ovat edelleen olemassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin kovasti Hiljaisesta kylästä ja myös Tapaus Kalteisista - mutta tämä Bunkkeri ei ollut minulle. Ei ainakaan kauniissa kesässä, syksyn synkeydessä ehkä paremmin tunnelmiin sopiva :)

   Mitenkä Fred Vargas istuisi sinulle nyt? Persoonallinen Adamsberg on aika ihana, eikä liikaa väkivaltaa... Tosin dekkarimakuasi en tunne!

   Poista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.