11. joulukuuta 2018

Elämää varten - #11



JOULUKALENTERI #11

Taiteilija Eero Järnefeltin piirros ”Koulu ja taide”. Kuvaan liittyvässä kirjoituksessa Urho Toivola painottaa, että koulun tulisi kasvattaa lapsia ja nuoria elämää varten, 
ei tutkintoja ja oppiarvoja varten. Nuori voima 8-9.1908.
- Kansalliskirjaston digitoidut aineistot.
sivu 317



Naisia kotiaskareissa. Helsingin suomalaisen tyttölyseon viidesluokkalaisen Sylvi Rinteen akvarelli, opettajana taiteilija Anna Sahlstén.
- Helsingin suomalaisen tyttölyseon piirustuksia. Coll. 4981.1.
sivu 147


Naisia Kansalliskirjastosta. Aarteita kirjaston kätköistä, toimittanut Marjut Hjelt, Into (2018)
TÄSTÄ avautuvat kaikki joulukalenterin luukut aikanaan.

Kirja on ostettavissa vuodenvaihteeseen asti vain Kansalliskirjaston palvelutiskiltä, Unioninkatu 36, Helsinki. Naisia Kansalliskirjastossa on Kansalliskirjaston ystäväkirja eli sen myyntituotolla tuetaan kirjaston ystävätoimintaa ja työtä kulttuuriperinnön säilyttämiseksi ja tunnetuksi tekemiseksi. Liity Kansalliskirjaston ystäviin / Tarkista aukioloajat

2 kommenttia:

  1. Urho Toivolan yli 100 vuotta sitten kirjoittaman ajatuksen allekirjoitan tänäkin päivänä. Hieman muunnellen: "Koulun pitäisi kasvattaa lapsia ja nuoria myös elämää varten, ei ainoastaan tutkintoja ja oppiarvoja varten."
    Koin pienen järkytyksen äsken. Kun tutkin Naisia kotiaskareissa-kuvaa, alkoi "sataa lunta". Pallot ovat aivan samanlaisia, joita näin kaikkialla, kun sairastuin aikanaan raskausmyrkytykseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kamalaa Kirsti, järjestin sulle shokin :) Nämä pienet lentelevät hiutaleet eivät ole näköharhaa eivätkä kieli mistään pahasta :)

      Poista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.