21. joulukuuta 2018

Voi miten lapsellista! - #21


JOULUKALENTERI #21
TÄNÄÄN TUOMAS KULTA TUO JOULUN KOTEIHIN.

Joulukirkkoon matkalla olevat lapset ihailevat ruusumadonnaa ruotsalaisen taiteilijan ja kuvittajan Jenny Nyströmin maalaamassa kuvassa. Joulusanoma lapsille 2. 1911.
- Kansalliskirjaston digitoidut aineistot.
sivu 332

☆☆☆


Mutta meillä oli hauskaa! Me paistoimme pitkävartisella vohvelipannulla ruokasalin uunissa hehkuvan herkullisia vohveleita, jotka sai syödä suoraan siitä sormineen - mikä nautinto! - me luimme satuja ja piirsimme monenlaisia kuvia. Välillä me hihkuimme riemuista, rehellisesti sanoen me kaikki neljä.
Mutta lapsellista se oli. Sen kuulin vasta seuraavalla viikolla syntymäpäivillä naapurissa. Tuli Koskelan rouva ja kysyi: - Onko ihan totta, että sinä vain kotonasi piirtelet ja luet satuja ja paistelet jotakin vohveleita lastesi kanssa? - Mistä sinä sen tiedät? - Koko koulu sen tietää. Teidän lapset olivat sitä toitottaneet koko koululle ja nyt pitäisi muka meidän ruveta tekemään samoin. Minä kyllä sanoin Seijalle suorat sanat. Minäkö sellaista ehtisin, ja millaista olisi, jos Eemeli lukisi lapsille satuja? Ihan naurattaa!

Ote Meidän Liisan pakinasta ”Kun meillä oli aikaa”. Kotiliesi 10. 1945
sivut 26-27



Naisia Kansalliskirjastosta. Aarteita kirjaston kätköistä, toimittanut Marjut Hjelt, Into (2018)
TÄSTÄ avautuvat kaikki joulukalenterin luukut aikanaan.

Kirja on ostettavissa vuodenvaihteeseen asti vain Kansalliskirjaston palvelutiskiltä, Unioninkatu 36, Helsinki. Naisia Kansalliskirjastossa on Kansalliskirjaston ystäväkirja eli sen myyntituotolla tuetaan kirjaston ystävätoimintaa ja työtä kulttuuriperinnön säilyttämiseksi ja tunnetuksi tekemiseksi. Liity Kansalliskirjaston ystäviin / Tarkista aukioloajat

2 kommenttia:

  1. Meidän Liisan pakinassa on totuuden jyvä. Aina on ollut Koskelan rouvia, jotka ovat paheksuneet toisten tapaa elää.
    Hyvää perjantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienen paikkakunnan pienet ympyrät ovat tuttuja lapsuudesta. Touhukasta, mutta myös tunnelmallista adventtiviikonloppua.

      Poista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.