19. joulukuuta 2018

Ihanteellista ja terveellistä - #19


JOULUKALENTERI #19

Rakastetun taiteilijan Martta Wendelinin tuotantoon kuuluu noin 650 joulukortin lisäksi muun muassa runsaasti aikakauslehtien kuvitustöitä. Martta Wendelinin tunnelmallisista kuvista on sanottu, että niissä on ikuinen sunnuntai. ”Kasvimaalla”. Kotiliesi 19. 1945.
sivu 21

☆☆☆

Yhä enemmän on meilläkin tultu huomaamaan, mikä tärkeä terveydellinen arvo kasvisruuan käyttämisellä jokapäiväisessä elämässä on, jopa niinkin suuri merkity,s että voimme hyvin tulla toimeen yksinomaan kasvisruualla. Ihanteellisuuden ja terveellisyyden kannalta on kasvisruokajärjeselmä täysin suositeltava, mutta jo yksin taloudelliseltakin kannalta on meidän huomiota tähän seikkaan kiinnitettävä, varsinkin on sitä huomattava sellaisten, jotka viljelevät omaa puutarhaansa.

Ote Alma Forsténin kirjoituksesta ”100 kasvispäivällistä. Liite Kansan emännän keittiökirjaan”.
Martta-yhdistyksen kirjasia. Helsinki 1912.
sivu 20


Naisia Kansalliskirjastosta. Aarteita kirjaston kätköistä, toimittanut Marjut Hjelt, Into (2018)
TÄSTÄ avautuvat kaikki joulukalenterin luukut aikanaan.

Kirja on ostettavissa vuodenvaihteeseen asti vain Kansalliskirjaston palvelutiskiltä, Unioninkatu 36, Helsinki. Naisia Kansalliskirjastossa on Kansalliskirjaston ystäväkirja eli sen myyntituotolla tuetaan kirjaston ystävätoimintaa ja työtä kulttuuriperinnön säilyttämiseksi ja tunnetuksi tekemiseksi. Liity Kansalliskirjaston ystäviin / Tarkista aukioloajat

3 kommenttia:

  1. Kiitos esteettisestä joulukalenteristasi! Seuraan tätä ihastellen! Lämmintä joulunodotusta, Riitta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija - ihanaa joulunalusviikkoa sinulle myös!

      Poista
  2. Wendelinin työt ovat kyllä suloisia ja tekevät mielen hyväksi, rauhalliseksi ja turvalliseksi, mikä on ihana juttu, tykkän <3
    Tänä vuonna tuli kuluneeksi 125 vuotta Wendelinin syntymästä ja taiteilijakoti Erkkolassa Tussulassa olisi kesällä ollut juhlanäyttely. Harmi, etten ehtinyt sinne.

    VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.