12. joulukuuta 2018

Arvoisa Neiti... - #12


JOULUKALENTERI #12

Kirja Lemmen Tulkki (Otto Andersin’in Kustannusliike, Pori 1926) sisältää kaikenlaista mahdollista opastusta kohteliaaseen seurusteluun aikana, jolloin esimerkiksi kosiminenkin 
torjuttiin pitkin ja selittävin sanakääntein eikä lyhyin tekstiviestein.
sivu 260

☆☆☆

Arvoisa Neiti. Ilmoituksenne johdosta saan kohteliaimmin tarjota teille kodinhoitajan paikkaa luonani. Olen leskimies ja minulla on kaksi tytärtä, jotka molemmat käyvät koulua Raumalla. Itse olen toimessa täällä K:n pitäjässä ja on minulla täällä viihtyisä, pieni huoneisto: yksi huone ja keittiö. Paikkakunta on kyllä vähän yksinäinen, mutta jos ette erikoisemmin kaipaa huvituksia, niin luulen, huolimatta siitä, etten enää ole vallan nuori (täytän 60 piakkoin) voivani tyydyttää seurankaipuunne. Jos katsotte aihetta olevan, niin olkaa yst. lähettäkää vastauksenne valokuvan seuraamana.
Haluaisin erittäinkin saada tietoja seuraavista seikoista: ikä, pituus, paino, rinnan ympärysmitta, oletteko vapaa- vai ahdasmielinen, käyttekö kirkossa, tai kuulutteko mahdollisesti johonkin lahkoon, kuinka suuri on koulusivistyksenne, harrastatteko musiikkia jne. Panen suuren merkityksen kauniille ulkomuodolle ja miellyttävälle, mukautuvalle luonteelle ja luulen näillä ominaisuuksilla varustetun henkilön parhaiten voivan viihdyttää minua. Saatuani arv. vastauksenne palaan asiaan uudelleen. Kunnioittaen J. T-nen. P.S. Ikäneitokin voi tulla kysymykseen, jos on lihavahko.

Ote Irja Melan kirjoituksesta ”Paikanhaussa”. Suomen Kuvalehti 50. 1928.
- Kansalliskirjaston digitoidut aineistot.
sivut 296-297


Naisia Kansalliskirjastosta. Aarteita kirjaston kätköistä, toimittanut Marjut Hjelt, Into (2018)
TÄSTÄ avautuvat kaikki joulukalenterin luukut aikanaan.

Kirja on ostettavissa vuodenvaihteeseen asti vain Kansalliskirjaston palvelutiskiltä, Unioninkatu 36, Helsinki. Naisia Kansalliskirjastossa on Kansalliskirjaston ystäväkirja eli sen myyntituotolla tuetaan kirjaston ystävätoimintaa ja työtä kulttuuriperinnön säilyttämiseksi ja tunnetuksi tekemiseksi. Liity Kansalliskirjaston ystäviin / Tarkista aukioloajat

2 kommenttia:

  1. Tämä entisajan Tinder on hauska :) Epäilen, etteivät tällaiset ilmoitukset ole tuoneet kirjoittajilleen kovinkaan monia osumia. Tai mistäs sen tietää :)
    Nyt en pelästynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tinderiäpä hyvinkin :) Vitsit - äijällä oli tarjota huone ja kamari - aika härskäi seksin ostoa.

      Poista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.