4. marraskuuta 2017

Kirjallista hemmottelua Savoyssa 7.11.


Helsingin kirjamessut hemmottelivat lukevaa yleisöä vastikään neljä täyttä päivää. Ensi viikon tiistaina 7.11. hemmottelu jatkuu Baba Lybeckin luotsaamassa Kirja vieköön! -tapahtumassa Savoyssa. Edetään jo tutuksi käyneellä kaavalla: mukana on viisi kiinnostavaa uutuuskirjailijaa ja heidän teoksistaan otteita tulkitsevat eturivin näyttelijämme - Carl-Kristian Rundman, Tommi Korpela, Sampo Sarkola ja Jussi Vatanen. 

Illan asiantunteva miehinen kattaus kiinnostaa myös miehiä - miksei isää voisi muistaa etuajassakin! Lavalla on Baban lisäksi vain toinen nainen,  tyylikäs ja elegantti Raija Oranen. Heidän lisäkseen kovan luokan miehistä asiantuntemusta ja charmia: Herman Lindqvist, Kimmo Ohtonen, Sixten Korkman ja Alexander Stubb. Kursiivilla kirjoitetut teosesittelyt ovat kustantajien sivuilta.

Kirja vieköön! -illassa puhutaan suomalaisuudesta, vanhemmuudesta, globalisaatiosta, jaksamisesta, historiasta ja siitä miten tarinat muokkaavat identiteettiämme.

Raija Oranen - Kreivin aikaan, Teos
Kajaanin linnassa kasvaa 1700-luvun alussa Kaija Valpurintytär Keränen, jonka elämästä kehkeytyy yhtä poikkeuksellinen kuin hänen kauneudestaankin. Seikkailu alkaa, kun Ruotsin valtakunta käy ankaraa sotaa ja Venäjän keisari Pietari päättää tuhota sen itäisen osan, Suomen alueen, ja päästä Ruotsin valloitusmaiden läpi Itämerelle.

Oranen on uskomattoman tuottelias kirjailija, sillä Kreivin aikaan on hänen 30. romaaninsa! Seuraavakin romaani on hyvällä mallilla: kirjamessuilla Oranen paljasti tulevan teoksensa aiheenkin. Ensi elokuussa ilmestyvä Marsalkan ruusu kertoo marsalkka Mannerheimista. Orasen käsittelytapa on varmasti erilainen kuin alla seuraavan ruotsalaisen Herman Lindqvistin!

Herman Lindqvist - Mannerheim - Marsken, masken, myten, Bonniers, Sverige / ei suomennettu vielä
Den historieintreserade känner till att Mannerheim började sin karriär som tsarens officer och att han lik James Bond skickades på ett farligt spionuppdrag till Kina, utklädd till en upptäcktsresande. 
Men hur många vet att han tillbringade fem år av sitt i liv i Warszawa, åren som han betecknade som den lyckligaste tiden i sitt liv? Att han var en sann livsnjutare och gourmé av rang, en gentleman ut i fingerspetsarna, alltid oklanderligt klädd, en elegant charmör som ständigt satte kvinnohjärtan i brand? 
Själv tycktes han vara immun mot Amors pilar, oförmögen till djupare relationer. Många kvinnor klagade på att Mannerheims hjärta var kallt som "Finlands snö". Först de sista åren av sitt liv, då han var 79 år, drabbades han själv av en stark passion och upplevde en stormande, bubblande kärlek.


Sixten Korkman - Globalisaatio koetuksella. Miten pärjää Suomi?, Otava
Kantaaottava ajankohtaiskirja maailmantalouden tilasta ja Suomen haasteista.

Sixten Korkman käsittelee ymmärrettävästi mutta syvällisesti maailmantaloutta muovaavaa globalisaatiota, sen historiaa, syitä, seurauksia, etuja ja haittoja. Hän kytkee globalisaation aikamme järisyttäviin tapahtumiin, kuten brexitiin ja Donald Trumpin valintaan Yhdysvaltojen presidentiksi. ”Tämä kirja on globalisaation ja 60-lukulaisten arvojen puolustuspuhe”, Korkman luonnehtii kirjaansa. Globalisaation edistäminen takaa maailmalle ja Suomelle paremman tulevaisuuden.

Karo Hämäläinen - Alex, Otava
Siellä missä Alexander Stubb liikkuu, asioita tapahtuu vauhdilla. Mihin hän ryhtyy, sen hän tekee tosissaan – oli kyseessä sitten golf tai Euroopan unioni. Keväällä 2008 Stubb hyppäsi lennosta ulkoministeriksi ja joutui oitis rakentamaan rauhaa Georgiaan. Yli kolmetuhatta päivää tärkeimmillä ministeripaikoilla tekivät hänestä yhden tämän vuosituhannen vaikutusvaltaisimmista suomalaisista.

Stubb kertoo kokemuksistaan tunteella, itseään säästämättä ja avoimesti. Tarina kulkee Helsingin jäähallin pukuhuoneesta LSE:n tohtoriksi, nuuskaavasta teinistä sulavasti viidellä kielellä kommunikoivaksi kosmopoliitiksi ja Suomen suosituimmaksi ministeriksi.

Kimmo Ohtonen - Metsäkansan tarina, Docendo
Metsät ovat Suomen tärkein luonnonvara ja koti tuhansille eliölajeille; ihmisten henkisen hyvinvoinnin lähde, tarujen ja myyttien maailma. Kirja kertoo metsiemme tarinan tiettyjen lajien kautta: miten niiden elinolosuhteet ovat muuttuneet ja miltä tulevaisuus näyttää. 
Jotkut aikoinaan runsaslukuiset lajit ovat vaarantuneet ja hävinneet tietyiltä alueilta kokonaan. Toiset uhanlaiset lajit vuorostaan osoittavat, miten sopeutuva luonto on suurempienkin muutosten edessä. 

Miten voimme pelastaa tuhansia vuosia maamme metsissä eläneet lajit, jotka uhkaavat kadota elinaikanamme? Haluammeko tehdä niin? Ihminen muuttaa teoillaan luontoa joka päivä, mutta voiko luonto vielä muuttaa meitä?


En voi jättää väliin, et varmaan sinäkään!
Ja meidän perheen isällekin on tämä elämys varattu :)
Liput Lippu.fi

1 kommentti:

  1. Hieno tilaisuus ja hyvä, että olet siellä mukana. Noista kirjoista ehkä lukisin ehkä Kimmo Ohtosen ja Raija Orasen, jolta viimeksi olen lukenut Hirmuisen miehen. Hyvää Pyhäinpäivää.

    VastaaPoista

Thank you for your comment ♥ All comments containing an advertising link shall be removed.

Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivulta Yksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.