30. tammikuuta 2018

Kuukauden kirjat - tammikuu


Päätin muuttaa hiukan kuukausittaista yhteenvetoani. Vuonna 2017 olen valinnut joka kuukauden lopussa 5 elämyksellisintä kirjaa kiinnittämättä huomiota genreen tai kirjailijan kansalaisuuteen. Viime vuoden kuukausittaiset listat löytyvät täältä. Vuoden 2017 uutuuksien Blogistania-äänestyshän on tulevana sunnuntaina. Silloin äänestetään kategorioissa Finlandia, Globalia, Tieto & Kuopus. Ole kuulolla.
Tänä vuonna valitsen kuukauden lopuksi elämyksellisimmät top 3 kirjaakategorioiden ollessa kotimaisen kirjailijan / ulkomaisen kirjailijan teos & runokirja mistä maasta tahansa. Tässä vaiheessa en kiinnitä huomiota julkaisuvuoteen. Kokonaisuudessaan tammikuussa luettujen lista löytyy täältä.

Kuukauden kotimainen
Pasi Ilmari Jääskeläinen - Harjukaupungin salakäytävät ***** Atena 2010
Jääskeläisen kehittelemät juonikuviot olivat hulvattomia ironisuudessaan ja absurdiudessaan. Teoksen kantavana ideana ja filosofiana on tuo nautittava elokuvallinen elämäntapa - Cinematic Life Style, jota valotetaan eri kanteilta useissa Karan sitaateissa. Cinemaattisuus ei poista tuskaa, mutta tekee siitä esteettisempää, eräänlaista emootioiden viiniä tai tunteiden musiikkia. Elokuvallinen elämäntapa ulottuu sitä noudattavan ihmisen kaikille elämänalueille: pukeutumiseen, kampaukseen, klassikkoelokuvista lainattuihin repliikkeihin, aivan kaikkeen. Elokuvallisen elämäntavan suurin hidaste on hidas jatkumohakuisuus - halu välttää riskejä ja muutoksia, halu tyytyä entiseen ja tavanomaiseen. Vallan mainio!

Kuukauden ulkomainen
Elisabeth Norebäck - Sano että olet minun ***** Like 2018
Norebäckin vahva ja mestarillisella tavalla laadittu ja kerrottu trillerijuoni piti hyppysissään. Vihjeitä ja epäilyksiä pulpahteli mieleen pitkin matkaa. Tämä oli kolmen naisen triangelidraamaa, kaksi äitiä ja tytär heidän välissään. Stellan psyyken hätä ja aaltoilu oli kuvattu tarkkanäköisesti ja nuoren Isabellen toiveet ja ajatukset luonnehdittu herkällä kädellä. Taidokas henkilökuva syntyi myös Kerstinistä. Hurja tarina, ei moitteen sijaa, paitsi aivan lopussa: minusta oli epäuskottavaa, että kukaan nainen lähtisi yksin kohtaamaan henkilöä, josta tietää jo sitä sun tätä epäilyttävää.

Kuukauden runokirja
Esther Helmiä - Herkin liidoin sinisiipi **** BoD 2015
Olen lukenut Helmiältä aiemmin surutyörunokirjan Surun tie, johon hän puki lohduttomia tuntojaan äidin kuoleman jälkeen. Siinäkin kirjailija löysi lohtua ja voimaa luonnosta. Nyt teemat kuitenkin ovat iloisempia, joskin syksy tuo sateensa ja tuulensa mielenmaisemiin. Minusta tämä on ihana luonnonystävän runokirja, joka pitää toivon ja unelmat elossa muistuttaen, että kohta taas herää uusi kevät ja voimme nauttia kesän kukoistuksesta, väreistä ja tuoksuista kaikin aistein. Runot kannustavat unelmoimaan ja pitämään unelmista kiinni. Allekirjoitan täysin tämän ajatuksen: elämä katoaa tuuleen ellei ole unelmia.


8 kommenttia:

 1. Paitsi luet paljon, tilastoit lukemasi. Nostan hattua! Olisinpa yhtä järjestelmällinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöinen kevyt listailu sujuu hyvin kun tekee sitä mukaa kun lukee. Moni kirjabloggari julkaisee vuodenvaihteessa mielettömiä graafeja - ihailen. Mukavaa viikkoa - harmaata on.

   Poista
 2. Kiva kun tykkäsit Norebäckin kirjasta, sen just aloitin. Hyvältähän se vaikuttaakin, sopivasti jännitystä :) toivottavasti se on sitä loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopussa tapahtui kyllä epäuskottavia juttuja Marika. Mutta ailahtelevan ja sekoilevan psyyken kuvaukset kolahtivat minuun. Toivottavasti pidät.

   Poista
 3. Luet kyllä pajon ja monipuolisesti, urakkkaa kerrassaan. Ja kiitos !:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenellä mikäkin intohimo :) Kiitos itsellesi elämyksistä ja toivosta.

   Poista
 4. Kiva kooste! Hain juuri tänään kirjaston varausjonosta Norebäckin teoksen. Vaikuttaa lupaavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon että tykkäät Kaisa, Norebäck oli minun mieleeni!

   Poista

KIITOS kommentistasi ♥ THANK YOU for your comment ♥

HUOM! Kaikki jonkun mainoslinkin sisältävät kommentit poistetaan. - OBS! All comments containing an advertising link shall be removed.

Kirja vieköön! ei pidä lukijarekisteriä eikä kerää minkäänlaisia lukijatietoja itse. Blogger-blogina noudatamme Googlen yksityisyydensuojakäytäntöä. Kommentoimalla HYVÄKSYT, että Google kerää sinusta määrättyjä tietoja. Mitä ne ovat, löytyy sivultaYksityisyydensuoja ja Googlen sivulta.